Schellerpark - Foto: Wouter Steenbergen
Schellerpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, overdag meest droog

Zwolle – Donderdag bevindt een lagedrukgebiedje genaamd Elli zich boven Noord-Frankrijk. Die naam heeft het gekregen van de Duitse weerdienst. Elli heeft veel neerslag bij zich, maar het meeste blijft overdag ten zuiden van Zwolle.

Helemaal gespaard blijft onze regio niet. In de vroege ochtend kan enige regen vallen. Overdag is er veel bewolking, maar tot de avond is de regenhoeveelheid waarschijnlijk minimaal. De wind zit door de ligging van Elli in de oosthoek en is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. De temperatuur loopt op naar 7 graden.

In de avond en nacht naar vrijdag stijgt de neerslagkans. Het kan in de kleine uurtjes van vrijdag even flink doorregenen. Ook vrijdagochtend zijn er perioden met regen. In de loop van de middag is het langer droog, met kans op een bui. En er zijn opklaringen. De wind blaast weer een sterker partijtje mee: kracht 3 tot 4 uit het noordwesten.

In de nacht naar zaterdag is er weinig wind en zijn er opklaringen. Daardoor koelt het gemakkelijk af. Een temperatuur amper boven nul wordt zaterdagochtend op neushoogte verwacht. Aan de grond kan het licht vriezen, wat misschien ergens gladheid en bevroren autoruiten oplevert.

Zaterdag is een dag met wolken en zon. Het overgrote deel van de dag verloopt droog. Op een enkele bui na in de middag, die net wel, of net niet over de stad trekt. De nattigheid is dus te overzien. Ook door de goede zonkansen, weinig wind en een maximumtemperatuur van 9 graden lijkt dit de beste dag van het weekend te worden.

Zondag is er meer bewolking en in de middag passeert een koufront met regen. Voordat het zover is, stijgt het kwik onder de wolken nog naar 10 graden. De zuidwestenwind trekt in de middag aan naar matig, kracht 4.

Artikel delen: