Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt vrijdagavond in de openingswedstrijd van speelronde 26 van de Eredivisie tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd in Limburg begint om 20.00 uur.

PEC mocht afgelopen zaterdag weer drie punten bijschrijven. Lang leek het erop dat de wedstrijd tegen Vitesse in een 2-2 gelijkspel zou eindigen. In de extra tijd vielen echter nog drie doelpunten, waardoor PEC Zwolle uiteindelijk met 4-3 won.

Een strafschop benut door Reza Ghoochannejhad werd meteen ongedaan gemaakt door een van richting veranderd schot van Oussama Tannane, die binnenvloog. Aan de andere kant kreeg PEC Zwolle nog een corner. Door een scherpe reactie van Pelle Clement pakte PEC Zwolle toch nog de zwaarbevochten overwinning, waarna het MAC3PARK stadion uit zijn voegen barstte.

Fortuna Sittard speelde zaterdag tegen concurrent VVV-Venlo. In de Limburgse derby kwamen beide ploegen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Door het gelijke spel van Fortuna en de winst van PEC Zwolle staan beide ploegen nu op 25 punten na evenveel gespeelde wedstrijden. De Zwollenaren hebben een beter doelsaldo waardoor ze nu op de vijftiende plaats op de ranglijst staan.

Eerder dit seizoen won PEC Zwolle in de Eredivisie van Fortuna Sittard. Mustafa Saymak zette de Blauwvingers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na rust was het Iliass Bel Hassani die de 2-0 binnenschoot. Vitalie Damascan maakte het in de 89steminuut nog even spannend, maar aan de andere kant scoorde Lennart Thy de 3-1. De Duitse spits strafte een fout in de Limburgse verdediging keihard af. In de KNVB beker werd PEC Zwolle dit seizoen uitgeschakeld door Fortuna. Het werd 3-0.

Mark Diemers is op dit moment de topscorer van Fortuna Sittard. De middenvelder was dit seizoen zeven keer trefzeker in de Eredivisie. Ook was hij vijf keer belangrijk met een assist. Ook Borussia Dortmund-huurling Felix Passlack maakt dit seizoen een sterke indruk. De vleugelverdediger wist tweemaal tot scoren te komen en was ook al driemaal aangever.

De wedstrijd in het stadion van Fortuna Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Hij zal worden bijgestaan door assistenten Daniël Siebert en Jermain Lapar. Official is Robin Gansner. De VAR is Allard Lindhout en hij zijn worden geassisteerd door Marco Ribbink.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: