Turfmarktstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Turfmarktstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meestal grijs, maar afnemend regenachtig

Zwolle – Vrijdag ligt Zwolle lang onder een wolkendek. Daar valt zo nou en dan lichte regen of motregen uit. Maar wel steeds minder. De middag verloopt overwegend droog, met een slag om de arm voor dat ene buitje.

Het is de bedoeling dat de bewolking dunner wordt, maar dat proces voltrekt zich traag. Het is de vraag of de grote grijze gordijnen boven de stad nog op tijd opengaan voor een beetje zon. De temperatuur klimt naar 8 graden, maar sta je vol in de matige wind, dan trek je daar flink wat van af. Begin maart windkracht 4 uit het noorden tot noordwesten, nou dan weet je het wel.

In de avond slinkt de kans op een buitje steeds verder en in de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen. Nachtbrakers kunnen de bijna volle maan in het zuidwesten aan de hemel vinden. Tijdens het turen is het bepaald niet warm. De temperatuur zakt naar een graad of drie boven nul en de noordwestenwind gaat ’s nachts niet echt liggen: kracht 3.

Zaterdag overdag staat er nog steeds windkracht 3, misschien iets minder. Het kwik haalt in de stad vermoedelijk de 10 graden en dat is voor het gevoel niet verkeerd. De zon helpt mee, maar stapelwolken willen ook boven Zwolle zijn.

Zondag hoeven we van de zon weinig te verwachten, gezien het verwachte wolkenpakket. ’s Morgens kun je volgens de meeste weermodellen nog droog naar de kerk. Maar de middagwandeling belooft een natte en winderige boel te worden. Er wordt een stevige zuidwestenwind verwacht, kracht 4, met windvlagen.

De volgende week verloopt wisselvallig, volgens de huidige inzichten. Dinsdag lijkt veel regen en wind in petto te hebben. De temperatuur ligt rond 8 graden.

Artikel delen: