Ontwerp Petuniaplein
Ontwerp Petuniaplein

Een gezelliger en groener Petuniaplein

Zwolle – Het winkelgebied aan het Petuniaplein in Westenholte wordt gezelliger, veiliger en krijgt meer groen. Samen met winkeliers en bewoners heeft de gemeente Zwolle een plan bedacht die het plein aantrekkelijker gaan maken. De werkzaamheden starten dit najaar.

Het plein wordt veiliger en overzichtelijker gemaakt door de inritten van parkeerplaatsen te verplaatsen. Door de ruimte beter in te delen komen er extra parkeerplaatsen en ook twee fietsparkeervakken. Looproutes worden logischer en de oversteek naar de Jumbo duidelijker. Op verschillende plekken komt er meer groen. Met deze maatregelen worden de door inwoners en winkeliers ervaren knelpunten aangepakt.

In totaal wordt er voor 75.000 euro geïnvesteerd in het Petuniaplein. Dit bedrag heeft de gemeenteraad beschikbaar gesteld uit een budget dat speciaal wordt ingezet om wijkwinkelcentra en aanloopgebieden/straten van de binnenstad te versterken.

Het ontwerp kunt u hier downloaden. 

Artikel delen: