Zwolse Zomerkaravaan verplaatst

Zwolle –  De Zwolse Zomerkaravaan trekt nu echt verder! Na het succes van 3 weken op de Jenaplein worden de tenten nu opgeslagen op de Potgietersingel. Oorspronkelijk was het de bedoeling 4 dagen lang theater op de Blijmarkt voor Theater Odeon te hebben maar door de opbouw voor de zomerkermis kan dat helaas niet doorgaan. Gelukkig hebben we nu een prachtig alternatief: Op de Potgietersingel zal er van zondagmorgen 3 augustus 11.00 uur tot en met woensdag 6 augustus 22.00 uur voor jong en oud van alles te beleven zijn.

Het spits wordt afgebeten met een concert van Accademia Amsterdam en een lezing van Kader Abdolah en het sluitstuk op woensdagavond is Beatrice van de Poel met ‘Langzaam los’. Op ons verzoek trakteert zij het publiek nog eenmaal op haar prachtige concert dat zij in oktober in de Dommerholtzaal van Odeon bracht.  Hakim Traïdia (o.a. Sesamstraat) sluit de reeks kindervoorstellingen af met zijn ‘Dromendief’.

Iedere dag zijn er workshops voor de jeugd i.s.m. Museum de Fundatie, een Doeplein met livemuziek door Duo Slee, een kindervoorstelling, een jongerenvoorstelling en een afsluitende voorstelling, meestal een concert, voor volwassenen. Maandag is een speciale workshopdag voor 7-13 jaar.

Ook Filmtheater het Fraterhuis verleent zijn medewerking en heeft op zondag, dinsdag en woensdag om 15.30 uur de familiefilm ‘Dunya n Desie’ op het programma staan.

De doelstelling van de Zwolse Zomerkaravaan blijft o.a. kleinschalige culturele activiteiten organiseren buiten het reguliere theaterseizoen voor een breed publiek.  Alle voorstellingen/workshops zijn dan ook gratis toegankelijk.

Bij de samenstelling van het programma is er al contact gezocht met diverse Zwolse verenigingen. Vanaf volgend jaar wil de Zwolse Zomerkaravaan zijn tenten opslaan in diverse Zwolse wijken en dan ook juist in de wijken een samenwerking aangaan met organisaties in die wijken.

Het volledige programma is te vinden op de website van Odeon De Spiegel theaters: www.odeondespiegel.nl

Artikel delen: