Groot Wezenland - Foto: Wouter Steenbergen
Groot Wezenland
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen, wind en dikke bewolking

Zwolle – Dinsdag regent het vaak in Zwolle. Wie ’s morgens de gordijnen opendoet, ziet meteen dat het nat is buiten onder een grauwe lucht. In de nacht is al behoorlijk wat regen gevallen. Maar er kan overdag nog meer bij.

Sommige berekeningen komen met een etmaaltotaal van ongeveer 15 liter regen per vierkante meter. Dat is zo veel dat we flauwe opmerkingen over wegwaaiende mutsen, geruïneerde kapsels, omklappende paraplu’s en ander door de wind veroorzaakt leed dit keer achterwege laten.

Want behalve regen krijgen we dinsdag ook nog een stevige wind te verstouwen, kracht 4 tot 5, uit het zuidwesten. Plus windvlagen. Koud kun je het niet noemen: 12 graden in de middag. Maar de wind verdoezelt die hoge temperatuur.

Regen, wind en dikke bewolking worden dinsdag hierheen gevoerd onder leiding van een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland. In de avond en nacht naar woensdag wordt de bewolking dunner en de regen buiig van karakter. Tussen de buien door zijn er droge perioden. De wind neemt in de nacht geleidelijk af. De temperatuur blijft op een ongewoon hoog niveau van 10 graden.

Woensdag overdag wordt windkracht 5 waarschijnlijk niet gehaald, maar kracht 4 uit het zuidwesten in de middag wel. Over het zuiden van het land sleept een regengebied en mogelijk blijft de regio Zwolle buiten schot. Dat zou een grotendeels droge dag betekenen met 12 graden op de thermometer en wat zon. In het volgende weerbericht bekijken we of deze verwachting standhoudt.

Donderdag lijken de kansen voor de zon groter. De buiigheid valt mee en is vermoedelijk beperkt tot de ochtend. De wind gaat er echter flink tegenaan. Windkracht 5 wordt momenteel berekend. Het kwik daalt in de middag naar ongeveer 9 graden.

Artikel delen: