Studenten Landstede MBO behalen bij eerste optreden Skills finale drie medailles

Studenten Landstede MBO behalen bij eerste optreden Skills finale drie medailles

Zwolle – Twee gouden medailles en een zilveren medaille heeft het team van Landstede MBO gewonnen bij de finales van de Nationale kampioenschapen voor beroepen; Skills Heroes. Voor het team van Landstede MBO, dat voor het eerst meedeed aan deze vakwedstrijden, een prestatie om trots op te zijn.

Achttien studenten van Landstede MBO deden afgelopen maanden mee aan de nationale wedstrijden van het Nederlands kampioenschap beroepen mbo; Skills Heroes. Negen studenten daarvan plaatsten zich voor de landelijke finale in Leeuwarden, waarbij zo’n 800 studenten in 50 vakwedstrijden streden voor de titel van beste vakman – vakvrouw in hun beroep.

Goud was er voor Maico Mulderij uit Apeldoorn voor Mediavormgever en ook Nick Strasky uit Rumpt won goud bij Verzorgende IG. Annemijn van der Wal uit Uffelte won zilver bij Beveiliger.
Gedurende het driedaagse beroepenevent gingen 8 studenten per beroep de strijd aan om de nationale titel; zij kregen diverse opdrachten die gebaseerd zijn op de kwalificatiedossiers in het mbo en beoordeeld worden door een onafhankelijke vakjury.

Sinds 2002 zet de stichting WorldSkills Netherlands zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. De visie van Skills is om jongeren te inspireren en te motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Vakwedstrijden staan hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met partners georganiseerd. Worldskills Netherlands geeft jongeren hiermee de kans om te excelleren in hun vak.

Artikel delen: