IJssel - Foto: Wouter Steenbergen
IJssel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Afwisseling van zon en stapelwolken

Zwolle – Woensdag zien de zon en Zwolle elkaar. Stapelwolken verschijnen ook boven de stad. Zit daar een bui tussen? De kans lijkt klein. Mocht er toch wat vallen, dan zal dat niet veel zijn. De temperatuur stijgt naar 13 graden, dit wordt waarschijnlijk de zachtste dag van de week.

In de eerste helft van de ochtend beginnen we iets onder de 10 graden. De wind houdt zich dan rustig, voor de afwisseling. Dat blijft niet zo, in de loop van de ochtend komt hij net als veel Zwollenaren langzaam op gang. Dat mondt in de middag uit in een matige zuidwestenwind, kracht 4.

Overwegend droog, aanvankelijk een ingehouden briesje en een hoge temperatuur voor de tijd jaar. Als het aandeel zon/wolken ook nog gunstig uitpakt, moet dat een prima woensdag opleveren in Zwolle.

In de avond en nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en winderig. In de vroege ochtend van donderdag komt een smal gebied met buien over. Dat is vlot voorbij, misschien dat je er in de ochtendspits nog even mee te maken krijgt.

Donderdag is er zon, maar ook kans op een enkele bui. Bovendien staat de dag in het teken van wind. Kracht 4 tot 5, een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot westen. Dat is te fors en maakt het oncomfortabel buiten. In de middag vermoedelijk iets afnemende wind, maar niet alle weermodellen zijn het daarover eens. De temperatuur doet een stap terug: 9 graden in de middag.

Vrijdag zou hogedrukinvloed vanuit Frankrijk de neiging tot buiigheid moeten onderdrukken. Ondanks dat berekenen veel weermodellen momenteel wel buien, wat waarschijnlijk met de koudere bovenlucht te maken heeft.

In de komende weerberichten bekijken we hoe zich dat ontwikkelt.

Artikel delen: