Hanze Catering via internet geveild

Zwolle – In de vaderlandse biljartwereld is enige beroering ontstaan nu in opdracht van de belastingdienst uit Zwolle volgende week de goederen en bezittingen van de sponsor van het driebandenteam Hanze Catering via internet worden geveild.

Het Zwolse cateringbedrijf sponsort sinds een jaar het gelijknamige driebandenteam met de Zweed Torbjörn Blomdahl als kopman en regerend Europees kampioen driebanden Dick Jaspers als tweede man. Het team werd in mei landskampioen. De teamleider Ed van Wissen reageerde verbaasd op de aangekondigde veiling en vertelde dat dit volgens hem geen consequenties voor het driebandenteam heeft. “Alles is tot nu toe keurig betaald en voor volgende week staat een trainingsstage op het programma. Dat gaat, zo ver ik weet, gewoon door.” Biljarter Dick Jaspers liet in een reactie weten niets van financiële problemen af te weten en is deze week van vakantie teruggekeerd.

De voorzitter van de Sectie Driebanden, Santos Chocron, was eveneens niet op de hoogte van de gang van zaken rond het Zwolse cateringbedrijf. Naast de sponsoring van een team, heeft het bedrijf ook voor drie jaar zich garant gesteld voor sponsering van de bekerfinale voor driebanden voor teams.

Op deze finale rust bij de biljartbond kennelijk een vloek, want vorig jaar werd de finale van de kalender geschrapt wegens gebrek aan geld, en begin juni zou de bekerfinale in Zwolle worden gespeeld maar bleek enkele dagen voor de start dat er geen locatie beschikbaar was. Chocron gaat er alsnog vanuit dat de beker medio september zal worden gespeeld. “Zodra de directeur van het cateringbedrijf vanuit het buitenland terug is, zal ik met hem overleggen hoe de zaken er voor staan. Voor mij is dit ook een nieuwe ontwikkeling waar is verrast over ben. Wat de KNBB betreft gaat de bekerfinale gewoon door, maar dat zal financieel wel rond moeten komen”, aldus Chocron.

Telegraaf

Artikel delen:
Reacties 12
 1. alles?
  Alleen biljartbusiness of alles van de Hanze totaal groep? Het adres waar dit gaat plaatsvinden is nl de hoofdvestiging?

  Hanze Totaal Horeca Groep B.V. te Zwolle
  Online executieveiling in opdracht van de Ontvanger van de Belastingdienst/Randmeren/Kantoor Zwolle, de goederen en inventaris ten laste van Hanze Exploitatie B.V., Team Spirit Bedrijfscatering B.V., De Treemterbalk B.V., Central Point B.V. en Korhoender B.V., o.a.: HORECA GROOTKEUKENAPPARATUUR EN CATERINGINVENTARIS.  ⚠️ Meld

 2. Schelden door Bertus
  De voorganger van Hanze totaal is niet naar de filistijnen gegaan.
  In verband met overbelasting heeft destijds Borrel de afdeling catering
  overgedaan aan Hanzetotaal.
  Scheld kanonnades als dat van een poenloze nietsnut als een Bertus zijn niet relevant.


  ⚠️ Meld

 3. Nou bertus heeft wel; een beetje gelijk…

  Het is zeker niet de eerste keer dat een onderdeel van borrel,borrel totaal, hanze totaal, hanzecatrering etc. falliet is gegaan.

  Ook in de tijd dat Hans zelf nog “de Baas” was ging er regelmatig wat mis waardoor een gedeelte van een BV ontplofte.

  Maar dit is volgens mij wel de eerste keer dat alles kapot is en overal beslag op is gelegd.

  Denk dat de mensen van het nieuwe stadion van fc zwolle wel blij zijn dat ze nu een andere explotant hebben voor de horeca in het stadion. Anders hadden ze nu echt een probleem gehad denk ik zo maar.  ⚠️ Meld

 4. @ ikke: Vreemde reacite

  Scheld kanonnades als dat van een poenloze nietsnut als een Bertus zijn niet relevant.

  Mensen die geen (of minder) geld hebben (of dat nu eerlijk verdiend is of niet), hebben geen recht van spreken?


  ⚠️ Meld

 5. Je bedoelt Jasper VEEL geld. Tja, corruptie e.d. is overal. Belastingontduiken. Maffia praktijken. vastgoedpraktijken. Er zijn vaast nog wel honderden manieren te noemen. Maar als het voor hun ZO belangrijk is…..Het zal allemaal wel, staat ver van mijn belevingswereld.


  ⚠️ Meld

 6. reactie op Bertus en Kevion
  Suggestieve reacties als lekker zakie, gelukzoekers, en vorige eigenaar naar de filistijnen heeft er niets mee te maken of je je mening mag geven maar meer met je fatsoen vooral als ja van de hoed de rand niet weet.
  Ook voor Kevin geld dat hij allerlei bedrijven door elkaar haalt en mocht er bij Hans Borrel door overbelasting ooit eens financiële problemen zijn geweest dan zegt dat niet dat de zaak plofte of failliet ging.  ⚠️ Meld

 7. @ Magic
  klopt inderdaad, na het ‘wegwerken’ van Borrel door de heer Salomons, heeft laatstgenoemde de BV laten ploffen


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.