Kleine Veerweg - Foto: Wouter Steenbergen
Kleine Veerweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolken, kans op buien en geleidelijk minder wind

Zwolle – Vrijdag begint in Zwolle met veel wind. En bewolking. Daar valt af en toe een gat in en soms wat regen uit. In de middag komen vanuit het noordwesten nieuwe buien opzetten, waarvan sommige wel over de stad heen trekken, maar de meeste niet.

De buiigheid verdwijnt aan het begin van de avond en het klaart op. Met enig geluk trekken de wolken zich ver genoeg terug om de planeet Venus te kunnen zien. Na zonsondergang om 18.37 uur staat deze te pronken aan de zuidwestelijke tot westelijke hemel. Venus ziet er uit als een zeer heldere ‘ster’ die niet twinkelt.

Voor het zover is, hebben we een vrijdag met een stevige westen- tot noordwestenwind. Aan het eind van de middag wordt het geleidelijk rustiger. In de avond en nacht gaat de wind net als de rest van Zwolle lekker liggen. Het kwik komt in de middag op 9 graden.

Dat verschilt weinig met donderdag, toen onze beide weerstations ruim 10 graden op de thermometer noteerden. Tot rond 16.30 uur een stevige bui passeerde, die de temperatuur een flinke schop omlaag gaf. Het regenweer op dat moment werd door een redactrice van Weblog Zwolle uit Stadshagen omschreven als “flink bagger”.

Baggerweer blijft Zwolle in het weekend bespaard, dankzij de invloed van een hogedrukgebied boven Frankrijk.

Zaterdagochtend begint waarschijnlijk vrieskoud. Ook op neushoogte een temperatuur op of net onder het vriespunt, met een flinke kans op autoruiten krabben. Het blijft overwegend droog en de zon komt waarschijnlijk uitgebreid tussen de wolken door. De temperatuur probeert bij een matig windje de 10-gradengrens te overschrijden.

Zondag gaat dat wel lukken. De zon heeft het moeilijker, maar het is een droge dag. Geschikt om uit te waaien, want wind is er dan wel.

Artikel delen: