Zwolse hogescholen en universiteiten sluiten de deuren - Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM
Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

Zwolse hogescholen en universiteiten sluiten de deuren

Zwolle – De hogescholen en universiteiten in Nederland gaan dicht. Dat meldt de Vereniging Hogescholen donderdagavond.

Donderdagmiddag werden er door het kabinet al diverse andere maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Inmiddels is dit opgeschaald naar het sluiten van universiteiten en hogescholen in heel het land. Het besluit is genomen na overleg met de ministers van Onderwijs Arie Slob en Ingrid van Engelshoven.

De Vereniging Hogescholen verklaart: Tot 1 april vindt er met onmiddellijke ingang geen onderwijs meer plaats op locaties van hogescholen en universiteiten. Dit geldt voor zowel onderwijsactiviteiten als tentamens. Wel blijven de gebouwen voor zover mogelijk open voor andere activiteiten. Per instelling moet beoordeeld worden of en hoe onderwijs op afstand aangeboden kan worden. Dat laat de Vereniging Hogescholen weten na overleg met de ministers van Onderwijs.

Maurice Limmen, voorzitter Vereniging Hogescholen: “Wij ondersteunen deze maatregel vanuit het Ministerie van Onderwijs. De bestrijding van het coronavirus is nu maatschappelijk gezien de eerste prioriteit.”

Donderdagmiddag was Hogeschool Windesheim nog aan het zoeken naar een oplossing voor de maatregel die het kabinet trof met betrekking tot het maximum aantal mensen dat aanwezig mag zijn. Na de bekendmaking van de nieuwste maatregelen heeft Windesheim laten weten dat er geen colleges zullen zijn. Voor leerlingen van andere scholen geldt: houd de website van je school in de gaten.

Artikel delen: