Els Kooij benoemd als lid raad van toezicht Hogeschool Viaa

Els Kooij benoemd als lid raad van toezicht Hogeschool Viaa

Zwolle – Vrijdag is Els Kooij benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht van Hogeschool Viaa in Zwolle. Mevrouw Kooij volgt de heer Abbo op, die acht jaar actief geweest is als toezichthouder bij Viaa. Naast lid van de RvT zal zij plaatsnemen in de Commissie onderwijs, onderzoek en kwaliteit. De Raad van Toezicht is blij en dankbaar met de benoeming van mevrouw Kooij.

Els Kooij (1976) is getrouwd en woont met haar gezin in IJsselstein. In de afgelopen jaren was zij vanuit verschillende rollen betrokken op het gebied van onderwijsontwikkeling en onderwijskwaliteit. Als bestuurssecretaris in het hoger onderwijs heeft Kooij de opkomst van de lectoraten van dichtbij meegemaakt. Later, als toezichthouder bij het Voortgezet Onderwijs raakte zij geïnteresseerd in de governance van het onderwijs. De laatste jaren is Kooij interim manager, strategisch adviseur en coach vanuit haar eigen bureau. Als interim-directeur in het voortgezet onderwijs heeft zij de diverse kanten van de onderwijspraktijk van dichtbij ervaren. Mevr. Kooij is gemeenteraadslid voor de ChristenUnie en actief en belijdend lid van de PKN.

Kooij ziet ernaar uit om voor Hogeschool Viaa aan de slag te gaan: “Onderwijs heeft een prachtige maatschappelijke taak: enerzijds het faciliteren van jongeren om hun talenten ten volle te ontplooien; anderzijds om hen toe te rusten op de weg naar volwassenheid en hun plek in de samenleving. Als een kleinschalige christelijke hogeschool kan Hogeschool Viaa zich richten op de vorming van mensen die vanuit de boodschap van het evangelie een positieve bijdrage aan hun werkomgeving kunnen leveren.“

Artikel delen: