Hotel Lumen - Foto: Hans van Eijsden
Hotel Lumen
Foto: Hans van Eijsden

Zwolse hotels voelen impact coronavirus

Zwolle – De impact van de coronacrisis is overal in Nederland voelbaar, zo ook bij de hotels in Zwolle. Corona leidt tot annuleringen, mogelijk veel annuleringen. Niet alle hotels zijn er echter happig op om hierover tekst en uitleg te geven.

Hotel Lumen aan het Stadionplein is wel open over de stand van zaken. Een medewerkster verklaart dat reserveringen voor congressen en partijen worden afgezegd. Catering-opdrachten komen te vervallen en klanten cancelen hun hotelreservering.

Hierdoor moet hotelcapaciteit noodgedwongen worden teruggebracht. Het lijkt er op dat mensen in een soort vrijwillige thuisisolatie gaan. Weekendjes in Zwolle worden geannuleerd.

Een medewerkster van het Hanze Hotel aan het Rodetorenplein verklaart: “Normaal zitten we vol in het weekend, maar nu niet.” Toch kunnen zowel Hanze Hotel als Hotel Lumen behalve annuleringen ook nieuwe boekingen melden voor dit weekend.

Sluiting van hotels, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam al is gebeurd, is in Zwolle nog niet aan de orde.

“Het Hanze Hotel blijft open tot anders besloten wordt,” aldus de medewerkster van het hotel. Er wordt extra schoongemaakt, iets wat ook door andere Zwolse hotels wordt gemeld.

De hotels proberen kosten te besparen. Personeel dat op variabele contracten werkt, kan hierdoor worden geraakt. Tevens worden intern krachten verschoven naar de reiniging, zodat de hygiëne kan worden gegarandeerd.

Artikel delen: