Achter instappen bij bussen van Keolis vanwege corona

Achter instappen bij bussen van Keolis vanwege corona

Zwolle – De coronadreiging heeft Keolis ertoe gebracht de voordeuren van hun bussen gesloten te houden. Achter instappen geldt vanaf vrijdagmiddag voor bussen die meerdere deuren hebben.

Deze nieuwe regeling werd via de boorcomputers van de Keolis stads- en streekbussen aangekondigd. Een screenshot van de tekst op de boordcomputers, die alleen zichtbaar zijn voor de chauffeurs, verscheen op Twitter.

De maatregel lijkt zeer plotseling te zijn genomen. Op de website van Keolis was vrijdagmiddag aanvankelijk geen informatie voor reizigers over deze wijziging te vinden. Pas aan het eind van de middag kondigde Keolis aan dat ze reizigers verzoeken om via de achterdeur in te stappen in hun bussen én daar in te checken.

Keolis wil hiermee het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs verminderen. Men hoopt door deze maatregel een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van de medewerkers en de dienstverlening aan de reizigers.

De voorste stoelen van de bussen worden tevens afgezet met rood-wit lint. Voorin de bus zitten is hiermee onmogelijk geworden. Een kaartje kopen bij de chauffeur kan niet meer, zodat reizen uitsluitend mogelijk is met een OV-chipkaart.

Artikel delen: