IJsselbrug - Foto: Wouter Steenbergen
IJsselbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Af en toe zon, overdag waarschijnlijk droog

Zwolle – Zaterdag biedt het weer vertrouwen. Vertrouwen dat in onzekere tijden van coronadreiging de zon boven Zwolle af en toe tevoorschijn komt tussen de wolken. Vertrouwen dat het zeer waarschijnlijk droog blijft. En dat de wind zich rustig houdt.

Deze zaterdag met vertrouwenwekkend weer begint wel met kans op een mistbank. Ook is het koud: een beetje vorst in de vroege ochtend. Daarna stijgt het kwik naar 11 graden in de middag. Bij een matig windje, kracht 3, uit zuidelijke richtingen is dat niet verkeerd. Vooral op momenten dat de zon even doorbreekt.

Vertrouwen dat het droog blijft kun je houden tot zaterdagavond. Dan is de bewolking namelijk nogal toegenomen, op nadering van een tweetal fronten die weinig actief zouden moeten zijn. Niettemin wordt er door sommige weermodellen kans op lichte neerslag berekend in de avond en nacht naar zondag.

Zondagochtend vroeg is het onder het wolkendek minder afgekoeld. Bij zonsopkomst om 6.52 uur is het 7 graden. In de middag wordt het in de stad misschien wel het dubbele, 14 hele graden Celsius. Dat gebeurt niet onder de volle zon, er is vermoedelijk meer bewolking dan op zaterdag. Het blijft zondag droog.

Mocht de zon tijdelijk goed door de wolken heen komen, dan zou het gewoon lente lijken. De zuidwestenwind verhindert dat, want die trekt zondagmiddag aan tot een stevige windkracht 4 à 5.

In de avond en nacht naar maandag wordt ook geen nattigheid verwacht. Het koelt af naar een graad of 5. Dankzij een impuls van hoge luchtdruk vanuit Frankrijk is het maandag en dinsdag droog en rustig weer, met een middagtemperatuur rond 12 graden.

Artikel delen: