Twee nieuwe coronabesmettingen in Zwolle - Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM
Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

Twee nieuwe coronabesmettingen in Zwolle

Zwolle – Het totaal aantal mensen in de GGD-regio IJsselland bij wie coronabesmetting is vastgesteld, ligt momenteel op zeventien. Acht daarvan zijn woonachtig in Zwolle.

Dit meldt de GGD IJsselland zondag in een update van de coronasituatie in onze regio. In het gebied van GGD IJsselland zijn zondag vijf nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om één persoon uit de gemeente Dalfsen, twee personen uit de gemeente Deventer en twee personen uit Zwolle. 

De zeventien coronapatiënten in de regio IJsselland komen behalve uit Zwolle uit de gemeenten Staphorst (1), Raalte (1), Zwartewaterland (2), Ommen (1) Olst-Wijhe (1), Dalfsen (1) en Deventer (2).

De GGD adviseert dat mensen die klachten hebben als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, thuis moeten blijven. Heel belangrijk is dat ze vaak en goed hun handen wassen en in de elleboog hoesten, zodat ze anderen niet aansteken. Sociaal contact moet zo veel mogelijk worden vermeden. Met de huisarts bellen is pas noodzakelijk als de klachten verergeren.

Artikel delen: