Scholen in Zwolle vanaf maandag dicht door corona - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Scholen in Zwolle vanaf maandag dicht door corona

Zwolle – Het kabinet heeft besloten dat alle onderwijsinstellingen en kinderopvangcentra dichtgaan, om verspreiding van corona in te perken. Ook in de regio Zwolle gaan alle scholen dicht.

Het besluit werd zondagmiddag genomen na spoedoverleg met het RIVM, medisch specialisten, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en onderwijsraden. In Zwolle heeft Deltion College zaterdag al bekendgemaakt dat de lessen worden gestopt.

Het is de bedoeling dat docenten onderwijs op afstand gaan organiseren voor kinderen die thuis zitten. De prioriteit ligt bij eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo. Hoe dit bij de Zwolse onderwijsinstellingen concreet wordt ingevuld, is nog niet duidelijk.

Tot het weekend liet de overheid de scholen vrij om open te blijven of niet. Er werd gesteld dat op basis van studies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) jongeren tot 20 jaar nauwelijks geraakt worden door het virus. En dat ze slechts een zeer beperkte rol zouden spelen bij de verspreiding van corona. Daarom meende men dat scholen niet verplicht gesloten hoefden te worden.

Maar voorzitter Peter Paul van Benthem van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) verklaarde dit weekend dat vele artsen pleiten voor het sluiten van de scholen. Dit bleek uit een webinar van de FMS zaterdagochtend met duizend artsen over de acute zorg aan patiënten met COVID-19. Van Benthem is van mening dat het zekere voor voor het onzekere genomen moet worden. En dat is sluiting van de scholen.

Daarnaast deed de FMS de dringende oproep aan alle Nederlanders: “Ga niet meer naar feestjes. Onthoud je van sociale contacten.”

Artikel delen: