Tufmarktstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Tufmarktstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig en droog

Zwolle – Maandag is een rustige dag in Zwolle. Niet alleen door alle maatregelen tegen corona, maar ook vanwege de zwakke wind.

Zonneschijn en wolken kleuren deze onwerkelijke maandag, waarbij de beste kansen voor de zon zich waarschijnlijk voordoen in de middag. Het blijft droog. De thermometer wijst ’s morgens vroeg 6 graden aan. In de middag worden dat 12 graden, wat bovengemiddeld is voor half maart.

Als je een beetje wind voelt, dan komt dat met slechts windkracht 1 of 2 uit westelijke richtingen.

In de avond is het waarschijnlijk helder genoeg om de planeet Venus te kunnen zien. Deze staat na zonsondergang in het zuidwesten en is met het blote oog gemakkelijk waarneembaar. Het is het helderste object aan de hemel. De afstand tot de aarde is momenteel ruim 116 miljoen kilometer. Maandagavond na 23.00 uur verdwijnt Venus in het westen onder de horizon.

In de nacht naar dinsdag daalt het kwik onder weinig bewolking naar 4 graden. Mist kan in de nacht en vroege ochtend aanwezig zijn in Zwolle en omgeving.

Dinsdagochtend verdwijnt eventuele mist spoedig, met behulp van een tot matig opstekend briesje uit het zuidwesten. Windkracht 3 tot 4. Overdag is er waarschijnlijk minder bewolking dan op maandag. Anders gezegd: kans op veel zon.

Een enkel weermodel is het hier nog niet mee eens. In het volgende weerbericht zien we of dat intussen ook een zonniger kijk op dinsdag heeft gekregen. De temperatuur gaat dinsdag naar 14 graden.

Woensdag maakt Zwolle ook kans op zo’n zondag. Lenteachtig zacht belooft het te worden: 16 graden in een stad zonder terrasjes. In de loop van de dag neemt de bewolking toe, maar regen wordt niet verwacht.

Donderdag en vrijdag is er meer bewolking en meer kans op neerslag. De temperatuur komt niet meer boven de 10 graden.

Artikel delen: