Coronavirus - Foto: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)
Coronavirus
Foto: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Negen coronabesmettingen in Zwolle

Zwolle – Het aantal coronabesmettingen dat in Zwolle is vastgesteld, is maandag opgelopen naar negen. Dit deelt de GGD regio IJsselland mede.

In een nieuw overzicht dat de GGD maandagmiddag publiceerde, staat dat er buiten Zwolle sinds zondag vier gevallen van COVID-19 bij zijn gekomen. Het totaal aantal patiënten in het gebied van GGD IJsselland is hiermee toegenomen naar 22.

De 22 coronapatiënten in de regio IJsselland komen behalve uit Zwolle uit de gemeenten Steenwijkerland (1), Kampen (1), Staphorst (1), Raalte (2), Zwartewaterland (3), Ommen (1) Olst-Wijhe (1), Dalfsen (1) en Deventer (2).

Het advies van de GGD is dat mensen die klachten hebben als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, thuis blijven. Heel belangrijk is dat ze vaak en goed hun handen wassen en in de elleboog hoesten, zodat ze anderen niet aansteken. Sociaal contact moet zo veel mogelijk worden vermeden. Bellen met huisarts of ziekenhuis is pas noodzakelijk als de klachten verergeren.

Deze richtlijnen zijn bedoeld om de verspreiding van COVID-19 af te remmen en de zorginstellingen zo veel mogelijk te ontlasten.

Artikel delen: