De Glazen Engel - Foto: Hennie Vrielink
De Glazen Engel
Foto: Hennie Vrielink

De Glazen Engel van Zwolle is beschadigd

Zwolle – De Glazen Engel staat wat alleen op de Grote Markt. Normaal omringd door terrassen, die bij dit mooie weer vol zitten, zijn er nu bijna geen mensen in de stad.

Het coronavirus houdt de mensen thuis en de terrassen gesloten. Tien jaar geleden is De Glazen Engel van kunstenaar Herman Lamers onthuld.

De kunstenaar toen: “Het beeld op deze historische plek van Zwolle legt een verbinding tussen heden en verleden. Michaël is de beschermengel van Zwolle en staat op een van de torens van de Grote Kerk met draak en zwaard. Hij beschermt de stad tegen het kwaad. Ik wilde een moderne Michaël tussen de mensen zetten.”

De groene Glazen Engel begint af te brokkelen. In de punt van de linkervleugel zijn al enkele groene glaslaagjes verdwenen en het onderste stuk van de vleugel wordt enkel nog met twee dunne buisjes bijeengehouden.

Ook aan de voet van het beeld zijn al stukjes glas verdwenen. Het glazen beeld had al geen daadkrachtige uitstraling, maar het lijkt alsof de Engel nu nog somberder kijkt. Het is maar de vraag of de glazen Michaël de stad nog kan beschermen tegen het kwaad.

Foto's 2
De Glazen Engel - Foto: Hennie Vrielink
De Glazen Engel
Foto: Hennie Vrielink
Artikel delen: