Rhijnvis Feithstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Rhijnvis Feithstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst zon, daarna meer bewolking

Zwolle – Woensdag begint met wat zonnestralen. Maar geleidelijk winnen de wolken het van de zon. Uit die dikker wordende bewolking zouden vanaf het eind van de middag enkele regendruppeltjes kunnen vallen. De kans is klein en veel zal het niet zijn.

Als de zon het lang volhoudt, gaat het kwik in de lift naar 15 graden. Dat is zachter dan we deze week beleefd hebben. Dinsdag meldden de stadsweerstations van Weblog Zwolle een middagmaximum tussen 13 en 14 graden. Bij te veel bewolking blijven we ook woensdag op dat niveau.

De wind is matig, overwegend kracht 3 tot 4 uit het zuidwesten. In de nacht naar donderdag en in de vroege ochtend is de kans op enige neerslag groter, maar het zal waarschijnlijk amper natte straten opleveren. In de nacht wordt het niet erg koud: een minimum van 6 graden.

Hoe gaat het donderdag verder? Bewolkt. Maar wel vrijwel droog. De wind houdt zich vooral in de ochtend op de vlakte. Na het middaguur begin je langzaam meer van hem te merken. Dan zal blijken dat hij een diametrale draaiing van zuidwest naar noord tot noordoost heeft gemaakt.

Uit die richting komt zelden warmte, het kwik stagneert donderdag rond 10 graden.

Een vooruitblik op het weer van vrijdag en het weekend lees je in het volgende weerbericht, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: