Achttien gevallen van corona in Zwolle

Achttien gevallen van corona in Zwolle

Zwolle – Bij in totaal 45 mensen die in de GGD-regio IJsselland wonen, is besmetting met het coronavirus COVID-19 vastgesteld. Daarvan zijn achttien mensen woonachtig in Zwolle.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers die de GGD woensdag bekend heeft gemaakt over de coronasituatie in onze regio. In het gebied van GGD IJsselland zijn er woensdag zeventien nieuwe besmettingen met het coronavirus bijgekomen.

Behalve in Zwolle zijn er ook in Deventer, Kampen, Ommen en Zwartewaterland nieuwe besmettingsgevallen. De GGD verklaart dat in de regio IJsselland tot nu toe niemand onder de 20 jaar positief is getest op COVID-19.

GemeenteAantal coronapatiënten
Zwolle18
Dalfsen1
Deventer6
Hardenberg0
Kampen3
Olst-Wijhe1
Ommen3
Steenwijkerland1
Zwartewaterland7

Thuisblijven is het advies van de GGD aan mensen met neusverkoudheid, keelpijn of koorts. Hoesten is ook ruim voldoende reden om uit de buurt van andere mensen te blijven. Heel belangrijk is vaak en goed handen wassen en in de elleboog hoesten, zodat anderen niet worden aangestoken.

Mensen met genoemde symptomen moeten sociale contacten vermijden, aldus de GGD. Wie zich houdt aan deze aanwijzingen helpt mee om de verspreiding van het virus te vertragen. Hopelijk wordt overbelasting van ziekenhuizen en huisartsenpraktijken dan voorkomen.

Bellen met huisarts of ziekenhuis is pas nodig als de klachten verergeren. Volgens de richtlijnen is dat bij meer dan 38 graden koorts of als ademen of hoesten moeilijk wordt.

Wie geen klachten heeft, wordt geadviseerd zo veel mogelijk thuis te werken. Of naar het werk te gaan wanneer er weinig collega’s aanwezig zijn.

Artikel delen: