Kerkklokken luiden als teken van troost en hoop - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Kerkklokken luiden als teken van troost en hoop

Zwolle – Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Ook inwoners van Zwolle zijn, en raken, besmet met het virus en moeten mogelijk vechten voor hun leven.

Het virus heeft ons onzichtbaar en zichtbaar in zijn greep. Er zijn amper mensen op straat. In de binnenstad en op de stations is het, in tegenstelling tot vorige week, stil en leeg. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde gepredikt wordt, moesten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen tussen 19.00 en 19.15 uur de kerkklokken te luiden.

“Dit kan vanzelfsprekend zo lang of zo kort als een lokale kerk doorgaans doet.” vertelt de organisatie. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. “Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. “Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Ook in Zwolle luiden de komende woensdagavonden diverse kerken de klokken. De Raad van Kerken hoopt dat iedere kerkklok die in Nederland is, zal luiden zodat iedereen dit teken van troost en hoop zal horen.

Artikel delen: