Veiligheid op straat blijft prioriteit van politie tijdens coronacrisis - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Veiligheid op straat blijft prioriteit van politie tijdens coronacrisis

Zwolle – Overal in Zwolle zijn maatregelen genomen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook de politie treft noodgedwongen maatregelen, maar de veiligheid op straat blijft hun prioriteit.

Daarbij denken de agenten wel aan hun eigen gezondheid. Zo worden agenten uitgerust met beschermende middelen die ze kunnen gebruiken bij hulpverlening, zoals bij een reanimatie.

Uiteraard laten ze criminelen niet lopen als ze op heterdaad worden betrapt. Dat geldt ook voor verdachten van ernstige misdrijven. Zaken waarbij sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden krijgen voorrang. Bij andere geplande aanhoudingen, zoals bij fraudezaken, is de politie momenteel terughoudender. Dit om een flessenhals in de strafrechtketen te voorkomen. Rechtbanken en veel advocatenkantoren zijn immers gesloten.

De veiligheid op straat blijft prioriteit. Op dit moment zijn er voldoende politiemensen beschikbaar. Er zijn geen signalen dat extra inzet nodig is vanwege de coronacrisis. Ook niet bij het handhaven van de noodverordeningen. De politie volgt de adviezen van het RIVM op. Dat houdt in dat ze afstand houden waar dat kan en geen handen schudden. Politiebureaus blijven gewoon open. Politie Zwolle blijft in contact met de samenleving.

Artikel delen: