Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Isala ziekenhuis beperkt bezoek

Zwolle – Het Isala ziekenhuis heeft woensdag besloten het aantal bezoekers nog verder te beperken. Isala wil hiermee het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk vermijden.

Het aantal bezoekers nam in de afgelopen dagen al af door de eerder genomen maatregelen. Echter is de afname nog onvoldoende. Isala ziet zich nu genoodzaakt de regels verder aan te scherpen. Deze kunnen gaan leiden tot lastige keuzes.

Per patiënt wordt er nog maar één bezoeker toegelaten tijdens het bezoekuur op de verpleegafdelingen. Deze bezoeker dient volwassen te zijn. Kinderen zijn niet toegestaan.

Bezoekers dienen na te gaan of ze last hebben van koorts, neusverkoudenheid, hoesten of kortademigheid. Bij twee of meer van de genoemde klachten is het dringende advies om weg te blijven.

Voor een aantal verpleegafdelingen gelden uitzonderingen. Zo is er helemaal geen bezoek toegestaan op de verpleegafdeling en de intensive care voor coronapatiënten. Dit geldt ook voor de afdeling Hematologie (V2.3A).

Op de Neonatale intensive care, de afdeling waar pasgeboren baby’s liggen die intensieve zorg nodig hebben, zijn maximaal twee bezoekers toegestaan. Ook hier geldt dat bezoekende kinderen niet toegelaten worden.

De partner van vrouwen die bevallen of een keizersnede krijgen blijven welkom. Bij klachten zoals hoesten, koorts, neusverkouden of kortademigheid neemt Isala beschermingsmaatregelen.

Vrouwen die opgenomen zijn op de afdeling Obstetrische High Care mogen één bezoeker ontvangen. Bij klachten zoals hoesten, koorts, neusverkouden of kortademigheid neemt het ziekenhuis beschermingsmaatregelen.

Bij patiënten in hun laatste levensfase worden twee bezoekers per keer toegelaten. Als deze bezoekers klachten hebben dragen ze beschermingsmiddelen.

Voor spoedpatiënten die op de Spoedeisende Hulp (SEH) komen geldt dat er één begeleider mee mag. Bij een coronaverdenking verlaat de begeleider de SEH zodra de patiënt is opgevangen.

Artikel delen: