GGD IJsselland - Foto: Peter Denekamp
GGD IJsselland
Foto: Peter Denekamp

Aantal coronapatiënten in Zwolle groeit met vier

Zwolle – In Zwolle zijn er sinds woensdag vier mensen bij gekomen die het coronavirus hebben. Hiermee is het totaal aantal besmettingen in onze gemeente gekomen op 22.

Een persoon met een leeftijd boven de 80 jaar uit de gemeente Zwartewaterland is aan corona overleden. Dit is het eerste overlijden na besmetting met het coronavirus COVID-19 in de regio IJsselland. Dit heeft de GGD donderdagmiddag meegedeeld over de huidige situatie.

In het hele gebied van de GGD IJsselland zijn er nu 57 positief geteste gevallen van besmetting met het coronavirus COVID-19. Behalve in Zwolle meldt de GGD ook nieuwe coronapatiënten in Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Raalte, Staphorst en Zwartewaterland.

De GGD verklaart dat zij alleen mensen testen die kwetsbaar zijn, zoals ouderen en mensen met onderliggend lijden. Er zijn in onze regio dus meer mensen besmet met het coronavirus dan in onderstaand overzicht vermeld.

GemeentePositief op corona geteste personen
Zwolle22
Dalfsen3
Deventer7
Hardenberg2
Kampen5
Olst-Wijhe1
Ommen3
Raalte2
Staphorst3
Steenwijkerland1
Zwartewaterland8

Thuisblijven is en blijft het advies van de GGD aan mensen met neusverkoudheid, keelpijn of koorts. Hoesten is ook ruim voldoende reden om uit de buurt van andere mensen te blijven. Heel belangrijk is vaak en goed handen wassen en in de elleboog hoesten, zodat anderen niet worden aangestoken.

Mensen met genoemde symptomen moeten sociale contacten vermijden, aldus de GGD. Wie zich houdt aan deze aanwijzingen helpt mee om de verspreiding van het virus te vertragen. De GGD vraagt om de aanwijzingen echt serieus te nemen. Hopelijk wordt overbelasting van ziekenhuizen en andere zorginstellingen dan voorkomen.

Bellen met huisarts of ziekenhuis is pas nodig als de klachten verergeren. Volgens de richtlijnen is dat bij meer dan 38 graden koorts of als ademen of hoesten moeilijk wordt.

Wie geen klachten heeft, wordt geadviseerd zo veel mogelijk thuis te werken. Of naar het werk te gaan wanneer er weinig collega’s aanwezig zijn.

Artikel delen: