Peter Snijders - Foto: Hennie Vrielink
Peter Snijders
Foto: Hennie Vrielink

Burgemeester Snijders met videoboodschap over corona en afgelastingen

Zwolle – De grootse viering van 75 jaar vrijheid in Zwolle op 14 april wordt uitgesteld naar een moment later dit jaar.

Burgemeester Peter Snijders richt zich tot Zwolle en de Zwollenaren in een speciale videoboodschap. Daarin roept de burgemeester Zwollenaren op om alleen dan samen te komen als het echt nodig is.

In de video die hieronder te zien is, zegt burgemeester Snijders: “De eendracht en veerkracht die de samenleving toont zijn hard nodig nu. Vanwege de crisis kunnen belangrijke gebeurtenissen als Koningsdag, de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag – die normaal juist de samenleving verbinden – dit jaar niet op de gebruikelijke manier doorgaan.”

“Ze zullen een andere vorm krijgen of misschien zelfs moeten wijken. We willen die bijzondere momenten wel graag met onze inwoners vieren. Samen moeten we daarom op zoek naar andere manieren of andere momenten om bij die gebeurtenissen stil te staan. Daarop gaan we ons nu met de betrokken organisaties beraden,” aldus de burgemeester.

Eerder deze week besloot de provincie Overijssel de festiviteiten in het kader van 75 jaar vrijheid tot en met 17 april aanstaande af te gelasten. De gemeente Zwolle stelt viering van de feestelijke activiteiten op 14 april nu ook uit tot een later moment. Met de bedoeling deze 75e Bevrijdingsdag van Zwolle alsnog met de hele stad op een passende manier te vieren.

Artikel delen: