Librije Hotel heeft horecavergunning in orde

Zwolle – Het ontbreken van de noodzakelijke horecavergunning voor het fonkelnieuwe Librije Hotel in Zwolle komt door de vakantieperiode. Hierdoor verloopt de papierenstroom op het gemeentehuis niet optimaal. Dat laat eigenaar Jonnie Boer van het Zwolse tophotel weten. ‘Ik ben net terug uit Azië en hoor over deze situatie. Mij is verzekerd dat alles in orde is. Het komt door de vakantieperiode. Wat denk je, we bouwen echt geen hotel van zeven miljoen euro zonder de vereiste papieren’.

De regionale krant De Stentor meldt het ontbreken van de noodzakelijke horecavergunning van het vijfsterrencomplex in de voormalige gevangenis Het Spinhuis in het centrum van Zwolle. Een woordvoerder van de gemeente Zwolle meldt dat ambtenaren van Toezicht & Handhaving het vergunningenprobleem hebben geconstateerd. ‘Maar verder is alles in orde. We verwachten dan ook dat het hotel de vergunning snel in orde heeft en handhaven daarom niet’, aldus de woordvoerder in De Stentor.

In mei openden Jonnie en Thérèse Boer het luxe hotel in de oude gevangenis in Zwolle. Voor Boer kwam daarmee een eind aan jaren voorbereiding en maanden breken en bouwen. Het hotel draait inmiddels prima, merkt Boer op.

Bron: Misset Horeca

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Zijn er nog komkommers
  Nou ja sensatie, maar nieuwswaarde zie ik er niet aan af. Je mag toch verwachten dat elke HORECA-gelegenheid de vergunning voor elkaar heeft. Beetje vreemd om er dan een heel artikel aan te besteden.


  ⚠️ Meld

 2. Ja, Jonnie Boer serveert heerlijke komkommers ! Daarnaast heeft hij ook wel lekkere sapjes. Zonnetje erbij, krantje en relaxen maar. GEZELLIG !


  ⚠️ Meld

 3. @ … Dat HET door de vakantieperiode komt? Wat
  – benauwd
  – onweer
  – veel mensen weg
  – weinig nieuws
  – komkommers
  – sapjes
  – krantje en relaxen
  – bloggen

  Verklaar uw punt nader punt?  ⚠️ Meld

 4. Zwolle – Het ontbreken van de noodzakelijke horecavergunning voor het fonkelnieuwe Librije Hotel in Zwolle komt door de vakantieperiode.

  Ik moet het in deze eens zijn met … 😀


  ⚠️ Meld

 5. @….; ik zal je ergenis over mijn flauwe reactie bewaren. Dit is geen nieuws omdat de gemeente zegt:
  alles in orde
  Sjon:
  alles in orde

  Zoals het altijd hoort te zijn; dus bladvulling. Maar in de reclamewereld werkt het zo: Als je naam maar wordt genoemd. Daar heeft Sjon weer een PUNT


  ⚠️ Meld

 6. Een hotel van zeven miljoen euro….
  Dan had ‘ie vast een geluksmakelaar.

  Zo, John Kosterman is ook genoemd.
  Dank u. ;D


  ⚠️ Meld

 7. Ik dacht dat vergunningen afgegeven werden voor dat een horecabedrijf zijn deuren mocht openen.
  Dat deuren openen bij het Liberije Hotel was beslist niet in vakantietijd.
  Of heeft de afdeling vergunningen van de Gemeente het hele jaar vakantie?  ⚠️ Meld

 8. De afdeling vergunningen van de gemeente Zwolle gedraagt zich het hele jaar alsof ze vakantie hebben, ikke. Das heel wat anders 😉 😛


  ⚠️ Meld

 9. Dick,
  Was iet serieus bedoeld hoor, ze werken daar doorgaans prima, heb ik de indruk…..alleen de hoge bureaucratie vind ik flauwekul, daar kunnen de medewerkers niet veel aan doen doorgaans….

  Prijzen waarvoor eigenlijk?  ⚠️ Meld

 10. Volgens mij gaat het bij de gemeente in het algemeen (dat had ik moeten schrijven sorry) best aardig goed. Heb laatst al beschreven hoe een “klachtje” prima werd afgehandeld bij publiekszaken. Ze raken wel een topper kwijt bij iets van grondaankoop 😉 Op pers.zaken zitten natuurlijk 2 enorme zwoegers met Rijk en Ype, dus dat zal ook wel gesmeerd lopen. Jén loopt de gaatjes dicht te managen. Maar ik vond het zo overdreven dat ze elkaar elke keer prijzen toeschuiven en dat breeduitgemeten op dit onvolprezen forum kenbaar maken. Toen ik 1 van de genoemde personen daar naar vroeg, werd gezegd dat ze ook goed zijn. met bovenstaande gegevens moeten we dat maar aannemen dan. Maar over “bureau verguningen” kan ik niets zeggen.


  ⚠️ Meld

 11. zeg gezellig zo gezellig is het niet een terrasje pakken bij Jonnie de Boer als je na afloop de rekening onder de neus krijgt dan kun je voor die prijs wel ergens gezelliger zitten in de stad


  ⚠️ Meld

 12. Ikke ik ben er zelf niet geweest maar een kennis van mij bij de librije en zei dat de prijzen verschrikkelijk hoog zijn daar en je neemt er niet teveel het eten al helemaal niet hoorde zo,n 60euro pp .En dan heb je ook nog eens kunnen lezen wat een nachtverblijf met een ontbijtje daar kost in de bajes sommige kamers boven de 500euro per nacht dan slaap ik niet rustig meer


  ⚠️ Meld

 13. Ook al was de vergunning niet in orde hadden ze vast wel ontheffing gekregen van ons gemeentebestuur.Onder de noemer van Zwolle op de kaart zetten,belangrijk voor de stad en dergelijke.Het hotel was toch al open voor dat de burocratie op vakantie ging????Ach ja toe maar.Het paradepaardje van Zwolle.Elke andere middenstander moet aan alle eisen voldoen anders krijgen ze gelijk een fikse boete opf worden ze in de lokale media flink terecht gewezen.Klassejustitie noem ik het.Witteboorden criminaliteit.Heb gemeentebestuur zal er binnenkort wel weer een etentje hebben.Alhoewel Witbraad is al weg he.Misschien mag ze nog mee voor bewezen diensten!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 14. De rest van je betoog vind ik nogal suggestief. Heb een beetje de vrijdag in de kop….bijna weekend. 2 leuke activiteiten in onze mooie stad. Sorry, dat ik dan positief denk.


  ⚠️ Meld

 15. @Appegielle: wat ben je toch een pessimist! Het is volgens mij ook nooit goed! Lukt het je wel eens het glas als halfvol te zien?

  Wat is er mis mee, dat ze hier wat soepel zijn ten aanzien van de vergunningen in deze vakantieperiode? Na de vakantie komt het echt wel in orde! Persoonlijk vind ik het best aardig om in de stad te wonen met een restaurant dat door heel Nederland bekend is!


  ⚠️ Meld

 16. @ Plantje: en wat precies heeft een gemiddelde Zwollenaar er aan dat er een landelijk bekende ondernemer in Zwolle gevestigd is?
  Weer typisch een kwestie van ’trots zijn op iets waar je zelf niks voor hebt hoeven doen’ dunkt mij.


  ⚠️ Meld

 17. Jasper, de gemiddelde Zwollenaar proviteert van een positief ondernemersklimaat en toeristische aantrekkingskracht. Dit creëer je door naamsbekendheid te creëren en te zorgen dat Zwolle als stad veel te bieden heeft. Waar geld zit, zijn meer dingen mogelijk, op elk gebied. Denk eens aan betere voorzieningen, lagere kosten en natuurlijk meer werkgelegenheid.
  Appegielle,
  Witte boordencriminaliteit, klassejustitie, zware termen binnen een luchtig verhaal. Zoals te lezen is, is hier sprake van een uitzonderlijke situatie. Daarnaast is de gemeente Zwolle niet heilig, maar het is ook niet de poel des verderfs zoals jij die schetst…  ⚠️ Meld

 18. wat hebben de de gewone burgers van Zwolle er aan dat dit restaurant landelijk bekend is .Zelf kan het merendeel van de Zwollenaren het niet betalen om daar eens lekker uit te gaan eten want dan moet je daarna twee weken met je normale boodschappen doen en je moet er zeker niet gaan overnachten .Niet normaal de prijzen als je dat hoort daar 60euro voor een couvert en vanaf 260euro overnachting het goedkoopste dan .Mensen die er vroeger gezeten hebben kregen gratis te vreten in de bajes


  ⚠️ Meld

 19. Pieter, lees mijn verhaal van 13.22.
  Daarnaast, waarom zuoden de gewone burgers van Zwolle overal wat aan moeten hebben? De rijkere mensen, kennelijk niet gewone burgers, mogen toch ook best eens een duwtje in de rug hebben, qua voorzieningen? Vergeet niet dat deze mensen gruwelijk veel meer inkomstenbelasting betalen dan de minima en middenklas. Dan hoeven die mensen toch net vergeten te worden, omdat ze nu eenmaal rijk zijn? Zij hebben waarschijnlijk geen zier aan een nieuw buurtcentrum of iets dergelijks. Daar gaat toch een hoop van hun geld heen. De underdog hoeft er wat mij betreft niet altijd bij gehaald te worden, het lijkt wel alsof men in NL geen succes mag hebben, beetje jaloers gedrag vind ik dat.


  ⚠️ Meld

 20. ghehe je hebt wel gelijk dat de rijkere wel wat mag hebben omdat zij ook meer belasting ed betalen maar er zijn genoeg van die rijke zakenmannen die hun etentjes ook nog via hun zaak op de belasting afschrijven en dat de mindere in vele gevallen hun die rijkdom deels ook bezorgd heeft .Want ik zie dat bij mijn baas ook wel hij heeft het ook goed voor elkaar en gun hem dat ook van harte maar altijd klagen ze als je om een paar cent meer komt vragen .Maar als er met de zaak uit eten wordt gegaan per afdeling dan zeggen ze wel duidelijk neem even een bonnetje mee
  En waar moet ik mijn etentjes dan aftrekken


  ⚠️ Meld

 21. Pieter, die zitten er altijd tussen inderdaad. Geloof me, ik ben nu niet bepaald een VVD stemmer 😉
  Toch, ik ken iemand die als interimmer geen aanspraak maakt op pensioensregelingen e.d. Hij is zelfstandig dus dat verwacht men dan ook in zijn volledigheid van hem, ook wanneer er geen opdrachten zijn. Tja, dat hij dan zijn belasting aftrekt vind ik niet meer dan logisch, hij krijgt er ook praktisch niets voor terug…Maar goed, hij gaat ook niet naar de Librije
  ;)Uiteraard zijn er altijd mensen die hier gruwelijk misbruik van maken, beetje jammer idd


  ⚠️ Meld

 22. geschreven door jasper, op 1 augustus 2008 om 12:30

  @ Plantje: en wat precies heeft een gemiddelde Zwollenaar er aan dat er een landelijk bekende ondernemer in Zwolle gevestigd is?
  Weer typisch een kwestie van ’trots zijn op iets waar je zelf niks voor hebt hoeven doen’ dunkt mij.

  De gemiddelde Zwollenaar heeft er misschien niet veel aan. Maar ik gaf daaom ook aan, dat ik het “persoonlijk best aardig vind”…

  Maar daar gaat het niet om…Mijn punt is, dat appegielle misschien ook iets minder negatief zou kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 23. Feiten: afgelopen week is de aanvraag voor de horeca- en exploitatievergunning gepubliceerd in de krant. Er is nu dus geen vergunning. Zie dat krantje waar de gemeente alle aanvragen in publiceert. Spinhuis draait dus zonder vergunning.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.