Bevrijdingsfestival Overijssel roept om hulp - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Bevrijdingsfestival Overijssel roept om hulp

Zwolle – Waar een week geleden 5 mei nog ver leek, lijkt het nu steeds dichterbij te komen. De organisatie van Bevrijdingsfestival Overijssel staat momenteel voor een moeilijk dilemma. Of het festival door gaat is nog onbekend.

De organisatie laat weten: “Op dit moment volgen wij als Bevrijdingsfestival Overijssel het landelijk advies, we gaan op een laag pitje door met de voorbereidende werkzaamheden voor Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei 2020. We wensen iedereen heel veel sterkte de komende tijd! Wanneer er meer nieuws is, maken we dat via onze website en social media kanalen bekend.”

De organisatie vertelt dat de kosten van het festival jaarlijks meer dan 1 miljoen euro zijn. Het festival wordt deels gesubsidieerd en draait deels op geld van sponsoren, partners en vrijwilligers. Toch moet bijna 70% van alle kosten moeten op de dag zelf terugverdiend worden met de horeca inkomsten. Omdat de voorbereidingen voor Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 zijn ver gevorderd, zijn er al veel kosten gemaakt.

“Het Bevrijdingsfestival is een vrij toegankelijk festival, maar zeker geen gratis festival. De steun van jullie als bezoekers, sponsoren, partners en donateurs hebben we nu misschien wel harder nodig dan ooit.”

Iedereen die de organisatie wil helpen kan een financiële bijdrage te doen. Dit kan via deze link.

Artikel delen: