Menno van Coehoornsingel - Foto: Wouter Steenbergen
Menno van Coehoornsingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Laatste dag met veel bewolking

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg begint de astronomische lente. Maar het weer in Zwolle is nog niet zover, want er is nog te veel bewolking. Daar vallen misschien zelfs een paar spatten regen uit. Maar dit is wel de overgangsdag naar een periode met droog, zonnig weer. En koudere nachten.

Er is vrijdag minder wind dan we in het weekend kunnen verwachten: matig, kracht 3, uit het noordoosten. Het kwik komt tot ongeveer 8 graden. De zon heeft een laatste moeilijke dag boven Zwolle. Vanuit het noorden zijn serieuze opklaringen in aantocht, die arriveren vrijdagavond.

In de nacht van vrijdag op zaterdag koelt het onder een sterrenhemel zonder maan af naar een temperatuur dichtbij het vriespunt. Aan de grond lichte vorst.

Zaterdag en de dagen erna wordt Zwolle getrakteerd op een royale hoeveelheid zonneschijn. Die droge en zonnige periode gaat volgens de huidige berekeningen duren tot het eind van volgende week. De middagtemperatuur komt uit in de buurt van 10 graden.

In het weekend gaat dat gepaard met een stevige bries uit het oosten. Handigerds die een plekje in de luwte en in de zon hebben ontdekt, zullen merken dat het lekker weer is. De zon heeft al opwarmkracht. Wel wordt ’s nachts onder de heldere hemel de kans op nachtvorst groot.

In het volgende weerbericht méér over het weekendweer.

Artikel delen: