Zwolle gaat breien

Zwolle gaat breien

Zwolle – Veel mensen zitten thuis en willen graag iets voor een ander doen. Daarom roept Travers Welzijn alle Zwollenaren die iets moois kunnen breien op om aan de slag te gaan voor het goede doel.

“Het begon als een Breicafé voor ouderen, maar dat kunnen we nu helaas niet realiseren in verband met het coronavirus”, vertelt buurtwerker Jolanda Kok van Travers Welzijn. Van daaruit ontstond het idee om mensen vanuit huis te laten breien. De breistukjes gaan eind december mee in de kerstpakkettenactie van Stichting KerstZwolle.

Iedereen kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen in deze periode. Ook als je tot de risicogroep behoort en aan huis gekluisterd zit. Dat betekent niet dat alleen ouderen mee kunnen doen. “Iedereen die van een bolletje wol een warme sjaal, muts of paar wanten kan maken, kan mee doen!” aldus Kok.

De breistukjes kunnen later worden ingeleverd bij elke locatie van Travers Welzijn. Op dit moment zijn de locaties nog gesloten voor bezoekers. Houd daarom de facebookpagina van Travers Welzijn Zwolle Midden in de gaten voor meer informatie. Vragen? Dan kun je contact opnemen met Jolanda via j.kok@travers.nl.

Artikel delen: