Grote Kerk tijdens kerstconcert 2019 - Foto: Peter Denekamp
Grote Kerk tijdens kerstconcert 2019
Foto: Peter Denekamp

Grote Kerk Zwolle toch weer open

Zwolle – Vanaf zaterdag is de Grote of Sint Michaëlkerk in Zwolle tussen 11.00 en 15.00 uur dagelijks geopend.

Dit gebeurt speciaal voor bezoekers die daar een moment van rust willen vinden in deze tijd van zorg en onrust. Er is de mogelijkheid voor een moment van bezinning. Er kan een kaarsje aangestoken worden. Er is ruimte in het stiltecentrum voor persoonlijk gebed.

Er zal een boek liggen voor persoonlijke punten van zorg en aandacht. Ze kunnen – anoniem – worden opgeschreven. De stadspastor Mariska van Beusichem is bezig met het voorbereiden van een gebedsdienst, waarin ze de opgeschreven punten kan meenemen. Er wordt gezocht naar de mogelijkheid van een uitzending.

Contact met de stadspastor kan telefonisch. Haar contactgegevens zijn in de kerk aanwezig en met wie dat wenst zal zij persoonlijk contact opnemen.

Het is de bedoeling dat de kerk dagelijks geopend zal zijn tussen elf en drie uur. Of dat komende weken lukt, is afhankelijk van de maatregelen die het kabinet neemt.

De kerk moet aan voorschriften voldoen bij de dagelijkse openstelling voor dit doel. De afstand tussen mensen moet anderhalve meter blijven en er kan een slechts beperkt aantal personen gelijktijdig worden toegelaten. Bij de deur wordt dat aangegeven. Vrijwilligers kunnen vragen om op een later moment terug te komen als er te veel mensen in de kerk zijn. Bezoekers wordt gevraagd hiervoor respect te hebben.

Artikel delen: