GGD IJsselland - Foto: Peter Denekamp
GGD IJsselland
Foto: Peter Denekamp

GGD gestopt met updates coronabesmettingen in IJsselland

Zwolle – De GGD IJsselland geeft met ingang van zaterdag geen updates meer van het aantal besmettingen in de regio IJsselland. Afgelopen week publiceerde de GGD dagelijks het aantal positief op corona geteste personen in onze regio.

Op haar webpagina heeft de GGD bekendgemaakt dat ze hiermee stopt. Door het veranderde testbeleid geeft het aantal positieve tests geen complete weergave van de ware verspreiding van het coronavirus, aldus de GGD.

Tegen Weblog Zwolle zei de GGD vrijdag al dat niet iedereen kan worden getest op corona. Het werkelijke aantal coronabesmettingen is zodoende onbekend. Mogelijk zijn er aanzienlijk meer coronapatiënten dan de cijfers aangeven.

De GGD IJsselland verklaart dat veel mensen slechts lichte griepverschijnselen krijgen door corona. Die duren één tot vijf dagen en worden thuis uitgeziekt zonder medische hulp. Deze meerderheid van milde gevallen wordt niet getest.

De GGD blijft het aantal positieve testen doorgeven aan het RIVM. Het RIVM maakt een overzicht voor heel Nederland. Hun kaart toont het aantal gemelde COVID-19 patiënten per 100.000 inwoners per gemeente. Deze wordt dagelijks rond 14.00 uur bijgewerkt.

Artikel delen: