GroenLinks/De Groenen verbaasd over bomenkap

Zwolle – Michiel van Harten van GroenLinks / De Groenen is verbaasd over de forse kaalslag van oude bomen ten behoeve van de uitbreiding Stadshagen. GroenLinks / De Groenen begrijpt dat er gekapt zal moeten worden om de nieuwbouwplannen te kunnen verwezenlijken, maar zag liever dat de oude bomen werden geïntegreerd in het nieuwbouwplan. De bomen zijn gekapt nabij de Twistvlietbrug, (Frankhuis aan het Zwarte Water). De fractie gaat hier raadsvragen over stellen.

 

Vragen:
 
Waarom is behoud van in ieder geval een deel van de bomen niet opgenomen in de bouwplannen?
 
Bent u het met mij eens dat het kwa ecologische kwaliteit, uitstraling en kosten het beste is om bestaande oudere bomen te laten staan,  in plaats van eerst kappen en vervolgens nieuwe te planten, en andere desnoods verplaatst hadden kunnen worden?
 
Hoe gaat u nu zorgen dat dit deel van Stadshagen een voldoende groene uitstraling krijgt met stevige nieuwe bomen (geen ‘sprietjes’)?
 
Is de bomenkap duidelijk en expliciet gecommuniceerd met de wijk?

 

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Beetje laat he, liggen die lui van GL te slapen ofzo? Ik neem aan dat deze plannen al maanden bekend waren bij het stedebouwkundig ontwerp van Frankhuis.


  Maak melding

 2. @ Gezellig, op zich eens. Toch lijkt het of ze een beetje laat zijn. We wachten ook nog op een reactie van de Provincie inz. illigale kap Kraaijenbos…..


  Maak melding

 3. Idd Darkviper, dit bedoelde ik: Moeten ze nu niet elders bomen weer planten? En als dat niet kan een financiele compensatie aan het bomenfonds van Zwolle…….Laat, lijkt het te blijven…..  Maak melding

 4. Net als de volgens de Gemeente Zwolle afgesproken compensatie voor de kaalslag langs de A28 door rijkswaterstaat ten tijde van de verbreding. (Agnietenberg zijde) Het enige wat daar gepland is zijn enkele zielige struikjes. Voor de rest is het na 3 jaar nog steeds een kale bende. Zwolle groenste stad van Europa? Of groenste stad van alle ‘deelnemende’ steden?


  Maak melding

 5. Groenste stad hoeft natuurlijk niet op het aantal bomen te slaan, maar kan ook op het beleid van Zwolle staan. Want een plaats op de Veluwe is al snel groener dan Zwolle, gemeten naar het aantal bomen.

  Overigens zijn in Stadshagen de afgelopen paar maanden honderden bomen gepland langs de nieuwe Hasselterweg.


  Maak melding

 6. Dat klopt Chris, maar denk je dat die zeg maar “compensatieplicht” die overkomt als “voor elke boom een nieuwe” altijd strikt wordt nageleefd?


  Maak melding

 7. Ik kan het mis hebben (ben geen bomenkundige), maar die gekapte bomen op de foto waren die nu aan het rotten van binnenuit, of is zo’n bruine kleur normaal?


  Maak melding

 8. groenlinks reageer maar op mij maar jullie doen ook helemaal niks aan de natuur ((bomen enz en natuurlijk het eco zijn )) ik heb de bewijzen !!!!!!!!!! de telegraaf gaat hier van smikkelen groeten journalist uit zwolle


  Maak melding

 9. GL had moeten reageren bij het aanvragen van de kapvergunning. Maar toen lagen ze dus te slapen. Dat gelul hebben we niets aan. Tip voor GL, op de Twin Towers kan wel eens een aanlag gepleegd worden. Waarschuw de wereld!


  Maak melding

Reageer