Bevrijdingsfestival Overijssel onzeker, voorbereidingen on hold - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Bevrijdingsfestival Overijssel onzeker, voorbereidingen on hold

Zwolle – Waar een week geleden 5 mei nog ver leek, lijkt het nu steeds dichterbij te komen. De organisatie van Bevrijdingsfestival Overijssel staat momenteel voor een moeilijk dilemma. Of het festival doorgaat is nog onbekend.

Waar de organisatie donderdag liet weten dat de voorbereidingen op een laag pitje staan, is de situatie nu zo dat alle voorbereidingen on hold staan. De ontwikkelingen wat betreft het coronavirus worden op de voet gevolgd door de organisatie. Ze volgen hierin het landelijk advies.

De organisatie vertelt dat de kosten van het festival jaarlijks meer dan 1 miljoen euro zijn. Het festival wordt deels gesubsidieerd en draait deels op geld van sponsoren, partners en vrijwilligers. Toch moet bijna 70% van alle kosten moeten op de dag zelf terugverdiend worden met de horeca inkomsten. Omdat de voorbereidingen voor Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 zijn ver gevorderd, zijn er al veel kosten gemaakt.

“Het Bevrijdingsfestival is een vrij toegankelijk festival, maar zeker geen gratis festival. De steun van jullie als bezoekers, sponsoren, partners en donateurs hebben we nu misschien wel harder nodig dan ooit.”

Iedereen die de organisatie wil helpen, kan een financiële bijdrage te doen. Dit kan via deze link

Artikel delen: