Openlijke geweldpleging en bedreiging

Zwolle – Zaterdagavond 2 augustus werden aan de Cornelissenmarke twee jongens uit ’t Harde (17 en 18 jaar) en twee jongens uit Zwolle (17 en 18 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging.

Het viertal had prullenbakken vernield in de buurt en bedreigingen geuit richting bewoners van de Van Dedemmarke. Een van hen deed aangifte. De jongemannen zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. ja jongens zeg dat wel weer in zuid ,heb hier al zo vaak over gehad dat de surveillance van de politie veel vaker moet maar zie ze hier sporadisch de prioriteit ligt bij de politie voornamelijk op de binnenstad lijkt mij zo .En dan te bedenken dat ze enige maanden geleden de vaste politie post hier in zuid gesloten hebben.Hoe lang moeten deze toestanden nog doorgaan met de vernielingen hier ,moeten er soms eerst slachtoffers vallen


  ⚠️ Meld

 2. nou Appegiele je hebt gelijk hoor ik woon nu al ruim 20jaar in zuid maar het is de laatste 5jaar sterk achteruit gegaan hier sommige delen in zuid is extreem vind ik .


  ⚠️ Meld

 3. Ik woon hier pas net iets meer dan een jaar… Hmmm…geen verband toch? 😮

  Maar Pieter, dan ook voor jou de vraag: is het de laatste 5 jaar met name in Zuid achteruit gegaan en extreem geworden? Of is het gewoon overal in Nederland verergerd en is dat ook hier in Zuid merkbaar?


  ⚠️ Meld

 4. ja het is echt niet normaal meer tegenwoordig dat jongeren zomaar dingen gaan vernielen waar gaat het naartoe met deze wereld dat jongeren van deze zieke gedachten krijgen ik vind dat ze hier niet zomaar mee weg moeten komen als je echt wil dat het gaat veranderen dan kun je beter de doodstraf laten gelden in dit geval dan bedenken ze zich misschien nog wel (als ze dood zijn).


  ⚠️ Meld

 5. Voor het geval dat creamy geen grapje maakt, denk ik dat het pleiten voor de doodstraf (zeker in zulke gevallen) een veel groter maatschappelijk probleem is dan grensverkennende, en in dit geval grensoverschrijdend gedrag van jongeren. Als je dit echt wilt veranderen moet je de mens genetisch gaan manipuleren, hoe lullig het ook klinkt, veel jongeren zoeken hun grenzen op en worden provocatief t.o.v. volwassenen, dit doen ze onbewust om los te komen van hun ouders en zelf een mening te creëren. Het is absurd om te denken dat de doodstraf daarop helpt, ik denk dat zulke maatregelen ervoor zorgen dat grensoverschrijdende jongeren zich zullen wapenen tegenover de autoriteiten. Dan wordt het een oog om oog, tand om tand verhaal (kijk eens naar de op ware verhalen gebaseerde film City of God, daar gebeurt dit en kijk hoe kinderen met m16’s over straat lopen om zich te evrdedigen)……denk niet dat je daarop zit te wachten creamy.


  ⚠️ Meld

 6. iedereen kan wel praten over dat er de criminaliteit toeneemt her en der,maar wanneer schenken we de jeugt het vermaak waar ze om schreeuwen.
  mensen die vermaakt worden(elkaar vermaken) hebben dergelijke uitspattingen zoals bovengenoemde niet nodig(enkeling daar gelaten).

  vr. gr. auke  ⚠️ Meld

 7. ja Plantje het is natuurlijk in heel nederland slechter geworden met name in de grote steden waaronder je Zwolle ook wel een beetje mag rekenen en wat elders gebeurt is het net of men er hier ook de trend mee gaat zetten om maar eens een beetje de boel te vergallen en te vernielen zou het een soort verveling zijn of zijn ze te verwent geworden


  ⚠️ Meld

 8. Auke zeg eens wat voor vermaak je ze moet geven dan ,hier in zuid was al eens een jeugdhonk neergezet naar het idee van die jongeren zelf ze mochten er zelf de aankleding van doe en hebben het in de fik gestoken ,dan is er verder hier het REZET waar van alles te doen is wat moet er nog meer bij komen er zijn ook genoeg hangplekken voor de jongeren waar ze niemand hinderen ,maar ze kiezen toch steeds om masaal in de wijk de boel te vergallen en te vernielen


  ⚠️ Meld

 9. @ Auke, zit wat in je jeugdvermaak-verhaal. Maar volgens mij zijn ze in een aantal wijken (soms eindelijk) goed opweg.

  @ Pieter: vermaak gaat volgens mij veel via Level-Z. Kijk maar eens op hun site. Volgens mij kun je daar ook verbeterpunten aandragen. Sportservice doet ook goed werk. Voor de kleineren huttendorpen.
  Die lui hebben er voor doorgeleerd, ik niet (helaas,misschien).


  ⚠️ Meld

 10. Naar mijn idee is er RUIM voldoende te beleven voor de jongeren! In ieder geval meer dan voor mij toen ik in die leeftijd zat.
  Heel erg zwak excuus om uit verveling maar te gaan slopen!

  Vind het altijd een beetje het kruipen in een slachtoffer rol…


  ⚠️ Meld

 11. aangezien jullie reacties schrijven willen zijn jullie niet tevreden wat er is gebeurt. Al weten jullie geneens of het verhaal wat ze schrijven 100% klopt. Ik zou jullie zeggen ik ken er 3 van de 4 en de 3e een klein beetje. Deze jongens zijn schatten van vrienden aangezien er 1 mijn beste vriend is. En ik het verhaal nog niet 100% weet te kennen wat er nou is gebeurt. Kan ik jullie 100% zeggen. Dat ze eerlijk en oprecht zijn. En dat ik van ze hou. en ik ben het vooral eens met Sjaakie trouwends 😉


  ⚠️ Meld

 12. Ik vind het niet gek, dat je het vooral eens bent met Sjaakie 😉

  Maar wie kan dan vertellen wat er wel gebeurd is? Het valt wel bijzonder vaak op, dat er hier berichten verschijnen waar vervolgens van gezegd wordt dat er niets van waar is en dat de hele boel verdraaid wordt… Is het dan zo slecht gesteld met Zwolle en dit weblog? 🙁


  ⚠️ Meld

 13. geschreven door creamy, op 4 augustus 2008 om 23:34

  ja het is echt niet normaal meer tegenwoordig dat jongeren zomaar dingen gaan vernielen waar gaat het naartoe met deze wereld dat jongeren van deze zieke gedachten krijgen ik vind dat ze hier niet zomaar mee weg moeten komen als je echt wil dat het gaat veranderen dan kun je beter de doodstraf laten gelden in dit geval dan bedenken ze zich misschien nog wel (als ze dood zijn).

  Wat jij dus zegt, is dat 2 hele goede vrienden van mij hiervoor de doodstraf moeten krijgen, terwijl er geen enkel bewijs is of dit verhaal klopt, Het is 4 man tegen het woord van 1 persoon die in dit geval geen haar beter was. de enige getuigen die er waren zijn ook betrokken geweest bij dit voorval en zijn dus niet geldig. Ik moet zeggen dat ik het erg zwak vind dat jij mensen hiervoor de doodstraf toezegd. Daarnaast geloof ik mijn vrienden en nog nooit hebben hun of ik met hun problemen gehad over wat dan ook. Dit alles is grote onzin, de persoon die aangifte gedaan zou hebben zou zeer waarschijnlijk ook geneog alcohol genuttigd hebben dus kap met deze onzin en ga jezelf lekker de doodstraf wensen ofzo:S

  met vriendelijke groeten^^


  ⚠️ Meld

 14. geschreven door Plantje, op 11 augustus 2008 om 13:15

  Ik vind het niet gek, dat je het vooral eens bent met Sjaakie

  Maar wie kan dan vertellen wat er wel gebeurd is? Het valt wel bijzonder vaak op, dat er hier berichten verschijnen waar vervolgens van gezegd wordt dat er niets van waar is en dat de hele boel verdraaid wordt… Is het dan zo slecht gesteld met Zwolle en dit weblog?

  De personen die hierbij betrokken waren kunnen dat, maar die hebben een verbod om hierop te reageren, voor wat ik heb gehoord is dat deze 4 jongens juist degene zijn die allerlei dingen naar hun hoofd toegslingerd kregen (woorden geen daden) en zij leunden tegen een prullenbak die scheef stond, de aanklager heeft gemeld dat deze jongens de prullenbak hebben vernield en dat zij dingen hebben geroepen die ik hier niet ga herhalen. Voor zover ik dus weet zijn de rollen omgedraaid en waren deze 4 jongens juist de slachtoffers en ik sluit me daarbij aan.  ⚠️ Meld

 15. Waarom mogen ze niet reageren op dit log? Van wie niet? Van de politie? Die kunnen volgens mij een dergelijk verbod helemaal niet geven. Zou me er in ieder geval niets van aantrekken….


  ⚠️ Meld

 16. geschreven door ghehe, op 17 augustus 2008 om 08:01

  Waarom mogen ze niet reageren op dit log? Van wie niet? Van de politie? Die kunnen volgens mij een dergelijk verbod helemaal niet geven. Zou me er in ieder geval niets van aantrekken….

  Eens!

  @Jeffrey: Dit keer betreft het een groepje vrienden van jou, dus waarschijnlijk ben je bijzonder geïnteresseerd in dit voorval. Maar het valt gewoon op, dat telkens wanneer een dergelijk bericht hier op het weblog geplaatst wordt er binnen de kortste keren allerlei reacties van betrokkenen of vrienden ervan komen.
  Dat gebeurt dan vaak met een taalgebruik waar nauwelijks wat van te begrijpen is en daaruit moet dan blijken dat het verhaal van geen kant klopt en dat het volledig uit de duim gezogen is. Na een tijdje door discussiëren blijkt het verhaal slechts deels te kloppen. (In optiek van de “daders”.)

  Wordt er in zulke gevallen wel eens door de “daders” aan gedacht een gesprek met de melder aan te gaan?

  Dat verhaal van creamy moet je gewoon negeren. Zo iemand moet zichzelf ook eens laten nakijken 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.