Literaire stadswandeling Zwolle

Zwolle – Zwolle is een sfeervolle stad met veel oude historische gebouwen, nauwe straatjes en mooie pleinen. Maar Zwolle is ook een stad waar veel over is geschreven door bekende en minder bekende schrijvers.
Dinsdag 26 augustus kunnen toeristen én Zwollenaren deelnemen aan de literaire stadswandeling. Tijdens deze wandeling komen verrassend veel bekende namen voorbij.

Enkele jaren geleden verscheen in de serie “Literaire wandelingen in Overijssel” het deel over Zwolle. Schrijvers en samenstellers van het boekje zijn Aranka Wijnbeek en Geert van der Wal. Zwolle staat dan misschien niet bekend als het literaire paradijs, maar er is wel heel veel over geschreven. De schrijvers van het boek laten belangstellenden met dit alles kennismaken tijdens een twee uur durende wandeling in het centrum van de stad.

Van Thomas a Kempis tot Opgezwolle
Tijdens de wandeling wordt o.a. kennis gemaakt met het monumentale karakter van Zwolle met gebouwen als de Grote of St. Michaëlskerk, de Sassenpoort en het Karel V huis. Daarnaast wordt duidelijk welke grote (en minder grote) namen er met Zwolle verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Potgieter, Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis, Bartjens, Kader Abdollah, Herman Brood, Gerard ter Borch, Opgezwolle en Hendrik ten Oever.

Voor Zwollenaren en toeristen
Op dinsdag 26 augustus start de rondleiding om 14.00 uur in Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Gedurende 2 uur neemt Geert van der Wal belangstellenden al verhalend mee door de binnenstad. Kaartjes voor de wandeling zijn verkrijgbaar bij de receptie van Bibliotheek Zwolle Centrum en kosten 5,00 en 6,50 euro.
Omdat er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar is, wordt reserveren aangeraden.

Artikel delen: