Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 moet worden afgelast - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 moet worden afgelast

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 zal moeten worden afgelast. Dit vanwege het nieuwe maatregelenpakket wat de regering maandagavond heeft afgekondigd.

In het pakket staat dat alle bijeenkomsten tot 1 juni zijn verboden. Afgelopen week maakte de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel nog bekend dat de voorbereidingen on-hold waren gezet omdat het onzeker was of het festival wel door kon gaan.

De organisatie vertelde dat de kosten van het festival jaarlijks meer dan 1 miljoen euro zijn. Het festival wordt deels gesubsidieerd en draait deels op geld van sponsoren, partners en vrijwilligers. Toch moet bijna 70% van alle kosten op de dag zelf terugverdiend worden met de horecainkomsten. Omdat de voorbereidingen voor Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 ver gevorderd zijn, zijn er al veel kosten gemaakt.

De afgelasting betekent een enorme financiële strop voor de organisatie. Iedereen die de organisatie wil helpen, kan een financiële bijdrage doen. Dit kan via deze link.

Als het aan de organisatie ligt komt er volgend jaar ‘gewoon’ een Bevrijdingsfestival 2021. “Hopelijk kunnen we het volgend jaar groots vieren en met een extra lading voor iedereen.”

De organisatie komt dinsdag nog met aanvullende informatie.

Artikel delen: