Aa-Landen - Foto: Wouter Steenbergen
Aa-Landen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Hele dag volop zon

Zwolle – Dinsdag begint met een temperatuur dichtbij het vriespunt. Koud, maar het scheelt dat kort na zonsopgang om half zeven de wind nog zwak is in Zwolle. In de loop van de ochtend komt daar een pufje wind bovenop. Windkracht 3 uit het zuidoosten.

De zon schijnt de hele dag volop. De lucht boven de stad is soms niet beeldvullend blauw. Er kunnen enkele witte wolkensluiers op grote hoogte voorbij schuiven, vooral in de ochtend waarschijnlijk. Maar de zon kan ongehinderd zijn gang gaan en het blijft natuurlijk droog.

De temperatuur stijgt naar ongeveer 10 graden, wat zo’n beetje de norm is voor deze fase van maart.

Maandagavond zagen Zwollenaren met uitzicht op het westen de eerdergenoemde wolkensluiers al boven de horizon, toen de zon onderging. Dat zorgde voor een mooi kleurenspel.

Het zonnige weer hebben we te danken aan een hogedrukgebied met het centrum boven de Oostzee. De Duitse weerdienst laat niet na om lage- en hogedrukgebieden een naam te geven, en deze is Jürgen gedoopt. Jürgen blijft in elk geval tot vrijdag ons weer positief bepalen. Droog weer en veel zon, met lichte vorst in de nacht.

Woensdag is er minder wind, wat de gevoelstemperatuur wel wat op zal krikken. Vanaf donderdag neemt de kans op bewolking toe, maar de kans op regen is klein.

Artikel delen: