Isala ziekenhuis Zwolle behandelt momenteel 49 coronapatiënten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Isala ziekenhuis Zwolle behandelt momenteel 49 coronapatiënten

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle behandelt 37 mensen die het coronavirus hebben. Deze zijn opgenomen op de zogeheten cohortafdeling. Daarnaast liggen er momenteel twaalf coronapatiënten op de intensive care.

Dit verklaart een woordvoerder van Isala tegen Weblog Zwolle. Isala heeft de zorg overgenomen voor enkele patiënten uit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Het Jeroen Bosch ziekenhuis is een zogenoemd buddy-ziekenhuis.

Agnus van Loenen, woordvoerder van Isala, zegt: “Het aantal besmette patiënten in Isala draagt uitdrukkelijk niet bij aan een beeld van de verspreiding in Zwolle. Daarvoor geeft de kaart van het RIVM inzicht. Patiënten komen uit vele plaatsen: uit de regio of zelfs uit Brabant. De meeste mensen met klachten zitten thuis en daar hebben wij geen zicht op.”

Isala zegt dat deze bijzondere tijd veel vergt van patiënten en hun familie. Daarom staan geestelijk verzorgers en medisch maatschappelijk medewerkers voor hen klaar. Dat geldt ook voor medewerkers en artsen, voor wie dit eveneens een zware tijd is, vanwege de zorg voor ernstig zieke patiënten en de hoge werkdruk. Voor hen is er ook psychosociale bijstand.

Het Isala ziekenhuis bedankt iedereen heel hartelijk voor alle steun, in welke vorm dan ook: “Het doet ons goed om te weten dat u achter ons staat in deze bijzondere tijd!”

Artikel delen: