Ronald McDonaldhuis: “Verbonden vanaf afstand”

Ronald McDonaldhuis: “Verbonden vanaf afstand”

Zwolle – In deze tijd met betrekking op het coronavirus kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Om kwetsbare kinderen, hun families en zorgverleners te beschermen, neemt het Ronald McDonald Kinderfonds strikte voorzorgsmaatregelen.

“In de Ronald McDonald Huizen slaan we graag een arm om elkaar heen. Daarom is de afstand die we nu houden een ongewone realiteit. Maar we weten ook als geen ander dat gezondheid en veiligheid voorop staan.” Dit betekent ook veranderingen in het Zwolse Ronald Mc Donaldhuis.

“In de Ronald McDonald Huizen ontvangen we alleen nog ouders en broertjes en zusjes van zeer ernstig zieke kinderen. Opa’s, oma’s en andere externe gasten zijn tijdelijk niet welkom. De Huizen worden draaiende gehouden door kernteams van slechts een paar vrijwilligers met een manager, om zo min mogelijk mensen in Huis te hebben. De gasten volgen op hun beurt strikte voorschriften, om ook in ruimtes als de gemeenschappelijke keuken en woonkamer anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Social distancing, maar dan in het Ronald McDonald Huis.”

Gelukkig geldt die afstand niet voor de buitenwereld. Want ook al zijn alle bedrijfsbezoeken, kookclubs en Business Breakfast Clubs tijdelijk geschrapt, de Huizen worden overstelpt door lieve berichten, sympathieke giften en praktische hulp. Dat doet iedereen in de Huizen erg goed.

Een ieder die betrokken is bij het Ronald McDonald Kinderfonds en de Huizen, behoort tot een warme familie. Een familie waarin we allemaal op onze eigen manier invulling geven aan het realiseren van ons doel: families dicht bij elkaar laten zijn in een moeilijke periode. Waar de wereld even stil lijkt te staan, gaat de zorg voor een ziek of zorgintensief kind door. Ronald McDonald Kinderfonds hoopt daarom op uw betrokkenheid, nu en in de toekomst.

“In tijden waarin we afstand houden, lijken we ook juist dichter tot elkaar te komen. En omdat verbinding voelen vanaf elke plek kan, vragen we van je te laten horen! Laat een reactie achter op ons socialmediabericht om de gezinnen in de Ronald McDonald Huizen een hart onder de riem te steken.”

Artikel delen: