Provinciehuis - Foto: Wouter Steenbergen
Provinciehuis
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en zonnig, ook sluierwolken

Zwolle – Woensdag lijkt qua weer nogal op dinsdag. Minus de wind, want die is een fractie zwakker. De zon is van opkomst tot ondergang sterk aanwezig. De witte sluierwolken die af en toe over Zwolle komen, zijn doorschijnend.

Koud is nog steeds de oosten- tot zuidoostenwind, maar de verwachte windkracht is bescheiden: 2 à 3. Ook wel zwak tot matig genoemd. De dag start met een temperatuur op het vriespunt of er iets onder. Daarna haalt het kwik de 10 graden op de thermometer in je tuin of op je balkon. In de zon en uit de wind voelt het warmer aan, misschien zelfs lenteachtig.

In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur naar het vriespunt. Kans op lichte vorst. Overdag vermoedelijk weer minder sluierwolken, stralend zonnig dus. Een iets toenemende wind uit oost tot noordoost.

Meer goed weernieuws? Ja, dit weertype houden we waarschijnlijk tot en met vrijdag. Mogelijk zelfs tot en met zaterdag. Er komt dan vanuit het noorden een zwakke storing in onze richting, die enige bewolking bij zich heeft. Met of zonder neerslag. Hoe dat allemaal uitpakt, is nog onduidelijk.

Daarover lees je meer in de komende weerberichten, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: