‘Tegengeluid’ na protest geluidsoverlast in park

Zwolle – Het muziekfestival Citymoves op Park Wezenlanden heeft achteraf nogal wat teweeg gebracht in Zwolle. Bij de politie en de gemeente Zwolle kwamen tientallen klachten binnen over geluidsoverlast. Volgens de gemeente bleef het festival binnen de toegestane geluidsnorm van 85 decibel. Een inwoner van Zwolle voelt zich door de gemeente Zwolle niet serieus genomen en wil nu aan de gemeente een petitie overhandigen om langs die weg het geluid tijdens festivals te dempen. De buurtbewoner zoekt daarvoor steun van andere Zwollenaren.

Ook op Weblog Zwolle is er sinds enige tijd een discussie tussen verschillende bezoekers op de populaire Algemene Log over het geluidsoverlast van muziekfestivals bij het Zwolse park. Onder aanvoering van vaste bezoeker ‘Ghehe’ geven verschillende webloggers aan dat ze een ’tegengeluid’ willen laten horen. Ze vinden dat er teveel en te snel gezeurd wordt in Zwolle. Ook in dit geval na een succesvol muziekevenement. ‘Edwin’, een andere bezoeker, startte de website http://tegenzeikerdszwolle.hyves.nl/ om op die wijze te protesteren tegen het ‘gezeik’ in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 144
 1. Maakt mij verder niet uit, maar de ‘beat’ was in AA-Landen noord duidelijk hoorbaar…… als je binnen zat. Ik kan me dus de reacties van mensen binnen de stadsgracht ietwat voorstellen.


  ⚠️ Meld

 2. @danny, was dat wel van uit park de Wezenlanden, was er niets in de Aalanden zelf of op een van de sportparken.

  Algemeen, als men wil klagen dan moet men de berichten in de Peperbus in de gaten houden en bij de vergunning afgifte protesteren en niet achteraf lopen te z 😮 :oken, het enigste probleem is dat er ook festivals zijn waarbij de mensen van de omgeving schuurmanstraat de meeste last hebben, dit wegens afzetting van de straten.


  ⚠️ Meld

 3. @dick ik bedoelde niet dit specifieke festival, maar alle festivals over de hele stad genomen. Want er zijn veel meer dingen mogelijk dan dat er een jaar of 5 geleden waren.
  😀 😀 😀


  ⚠️ Meld

 4. @be
  Nee, dat was duidelijk park de Wezenlanden.
  Bevrijdingsfestival hoor ik ook altijd wel wat flarden van via de wind, maar een beat van een dancefeest komt veel harder door en is niet zo afhankelijk van de wind.
  Nogmaals, het maakt mij geen bal uit, ik woon er ver vandaan en heb er geen last van als ik maandag weer om 6.30 uur op moet maar ik kan me de kritiek van omwonenden wel voorstellen.


  ⚠️ Meld

 5. Ach als er tientallen mensen klagen en tienduizenden genieten dan zie ik het probleem niet.

  Sommige mensen willen graag wat ‘zeiken’. In Zwolle zuid trouwens niks te horen.


  ⚠️ Meld

 6. @René
  Precies, daarom ben ik ook blij dat het nieuwe stadion er inmiddels staat en die zeikerds van het referendum hun zin niet hebben gekregen. 😉


  ⚠️ Meld

 7. GEZELLIG in Zwolle ! Volgend jaar Ramstein maar uitnodigen op het bevrijdingsfestival Wrrrrrrrrrrraaaaaaaaaauuh !!!

  Weet de oplossing trouwens al: Burg Meijer heeft een reputatie op het gebied van tunnelbouw. Hij is een echte expert ! Laten we gewoon een metroverbinding aanleggen in Zwolle. Een aantal dagen per jaar pleuren we de boel plat en worden de ondergrondse stations gebruikt voor muziekfestivals. Zo slaan we 2 vliegen in een klap.

  Zal ik dan direct maar een nieuwe partij politieke partij oprichten ? We noemen hem GEZELLIG in Zwolle. (Iets positiever dan TON ,PPV en CU).

  Zijn er potentiële kandidaat leden en stemmers aanwezig op dit forum ?

  ;D GEZELLIG IN ZWOLLE ;D


  ⚠️ Meld

 8. @Edwin

  Is er een mogelijkheid om je ‘Tegengeluid-hyvessite’ óók open te stellen voor niet-hyvers om een petitie te ondertekenen o.i.d?
  Ben zelf geen hyver maar wou wel lid worden/stem laten horen tegen de zeikers.
  Nu klikte ik vanmiddag op die link en daardoor staat Gretha haar profiel erop.
  Is niet erg verder,maar ik denk dat er nog wel meer mensen zonder hyves willen tekenen.
  😉


  ⚠️ Meld

 9. k heb wat aanpassingen gedaan en de hyves zoveel mogelijk opengezet qua instellingen maar ik weet niet als mensen die geen hyves hebben nu wel kunnen reageren anders zoek ik daar snel een oplossing voor smilies/smiley.gif Dus laat me weten als het je lukt aangezien ik zelf niemand weet die geen hyves heeft;-)


  ⚠️ Meld

 10. Ik heb al wat navraag gedaan en om te kunnen reageren op een hyves moet men zelf ook hyves hebben, dacht dat iedereen dat bijna wel had op het moment 😉


  ⚠️ Meld

 11. @larry het is net zo makkelijk als reageren op weblogzwolle dus dat kan je lukken 😉 ik herinner me gelijk iemand die het ook niet heeft me vader die heeft ook het aan/uitknop geval 😉


  ⚠️ Meld

 12. @gezellig, Laat Rammstein idd maar komen volgens jaar op bevrijdingsfestival (mag ook wel zomaar) dan kan je lachen.

  maar is het niet gewoon typisch zwols om te zeiken over alles. valt me wel op dat echt over alles gezanikt wordt. Als men niet tegen lawaai kan, moeten ze maar ergens in een bos gaan wonen ofzo.

  woon in de assendorp, en heb geen ene donder gehoord van het hele gebeuren.


  ⚠️ Meld

 13. Larry, Jan Zelle heeft zijn beste tijd gehad. GEZELLIG IN ZWOLLE heeft de toekomst. Natuurlijk worden er veel meer GEZELLIG PARTIJEN opgericht, maar niet overal. (Gezellig in Genemuiden klinkt niet realistisch, Gezellig in Staphorst is een utopie!).

  Gezellig in Zwolle, de feestpartij !


  ⚠️ Meld

 14. Het is wel makkelijk klagen als je niet in de Wipstrik woont, m’n ouders wonen vlak achter het park en als er iets met house is trillen de kopjes letterlijk van de tafel. Dit heeft ook heel erg met de muziek te maken, house draait om bas en dat dreunt de hele tijd door, vandaar dat er bij Eigen Bodem of Bevrijdingsfestival lang niet zo veel geklaagd. Waarmee ik miet wil zeggen dat het festival niet gegeven mag worden – want ik ben juist heel erg voor – maar zeggen dat het onzin is terwijl je in Zuid woont is een beetje makkelijk.


  ⚠️ Meld

 15. Rutger, sluit je dan ook maar aan bij GIZ ! Onze (feest)partij is voorstander van de aanleg van een metro in Zwolle. Een aantal keren per jaar worden de ondergrondse stations gebruikt als feesttempel !


  ⚠️ Meld

 16. Ja je kan er hinder van onder vinden ja maar moeten 10.000 er de dupe van worden dat een handje vol mensen last ervan heeft ??? Ik vind persoonlijk dat er juist meerdere evenementen moeten komen in Zwolle omdat dit goed is voor Zwolle. Dan komen we positief op de kaart 😀 En maakt me niet uit op wat voor dag ik heb ook weleens last van geluid van een ander maar dan denk je is maar eenmalig niks aan het handje … beter dan de politie bellen en een ander niks gunnen 😉


  ⚠️ Meld

 17. @gezellig, in staphorst kan soms meer als dat men van buiten staphorst denkt, ken mensen die veel naar die tempel midden in staphorst gingen, inclusief veel mensen uit staphorst en omliggende gebieden.
  :-* 😛


  ⚠️ Meld

 18. woon in de stationsbuurt en kon hier nix horen van t festival, zelfs niet op mn dak terras, is hemelsbreed nog geen 750 meter denk ik. heb meer last van het station, zulen we dat dan ook maar sluiten?? 😉 ga toch nooit met de trein  ⚠️ Meld

 19. @ Rutger

  woon wel in de wipstrik en heb er totaal geen last van gehad, ondervind meer last van bevrijdingsfestival maar nog ook nog niet eens van de muziek maar meer van onze asociale medemens na die tijd


  ⚠️ Meld

 20. Gezellig in Staphorst ?
  Be, ik ken die verhalen over Staphorst. Alles wat God verboden heeft schijnt er te gebeuren, maar dan wel in ’t geniep. Alleen op zondag niet, en dat is niet zo gezellig !


  ⚠️ Meld

 21. Ik heb al wat navraag gedaan en om te kunnen reageren op een hyves moet men zelf ook hyves hebben, dacht dat iedereen dat bijna wel had op het moment

  Volgens mij behoor ik tot de jongeren generatie, maar ik pieker er niet over om hyves te nemen. Dus hier iemand die wel wil tekenen, maar geen hyves heeft of aanmaakt. 8)


  ⚠️ Meld

 22. Ja we zijn al bezig met wat andere plannen om het wat anders aan te pakken 😉 om iedereen te kunnen bereiken maar daar gaat wat meer tijd inzitten maarja straatfestival komt er ook weer aan dus het blijft wel een hot onderwerp 😉


  ⚠️ Meld

 23. Ook hier in Assendorp (ter hoogte van cafe de Pierik) hebben weinig last gehad van het feest in ’t park. Waarschijnlijk staan de podia toch meer gericht naar een andere kant. Ik had wel verwacht iets meer te merken van de beats, maar ’t viel me reuze mee.
  En ja, als bij je thuis de kopjes bij ieder evenement in het WZL-park van de tafel trillen, kan ik me enigszins voorstellen dat men een maximum wil stellen aan evenementen in het park.
  Maar vooralsnog heb ik als Assendorper geen problemen met evenementen in het WZL-park.


  ⚠️ Meld

 24. @Be: inderdaad, voor festivals ed moet een vergunning worden afgegeven, daar kun je tegen protesteren! Niet achteraf!
  Ik ben zelf geen house/dance-liefhebber, maar Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel en wees blij dat er dingen georganiseerd worden die gratis toegankelijk zijn. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, smaken verschillen nu éénmaal. Maar als het vantevoren wordt aangekondigd en je houdt er niet van, ga dan lekker een eind weg. Laatst was het Orkest van Oosten in het ter Pelkwijkpark, daar heb ik geen klachten over gehoord: als je een hekel hebt aan die muziek dan zit je ook niet te wachten op dat kattengejank in de buurt. Dus, wat ik wil zeggen: leven en laten leven en hou eens op met dat voortdurende gezeur over van alles en nog wat!
  Als er niks georganiseerd wordt, is het ook niet goed!


  ⚠️ Meld

 25. @kruimeltje, ik bedoelde niet dat ik tegen festivals ben, maar ik ben tegen het gezeur achteraf terwijl men het had kunnen weten.
  Ik ben wel degelijk blij dat er wat gebeurt in Zwolle, ook al is het mijn keuze niet. Dus begrijp me goed, ik heb ook alleen maar willen aangeven dat er bij een vorig house event in het park de Wezenlanden wel degelijk is ingegrepen voor het zware bas effect, maar dat kwam via het Ziekenhuis, ken daar namelijk mensen heb er nu nog niets over gehoord.
  😛 :-*


  ⚠️ Meld

 26. Als je hierbij over zoiets als geluidsoverlast klaagt, dan moet je zelf toch ook wel eens beseffen dat je met iets heel zieligs bezig bent… Van 14.00 tot pak ‘m beet 22.30 hoor je wat. Als je binnenshuis een televisie normaal aan hebt hoor je al praktisch niets meer. Enige is dat je misschien pas om 23.00 kan gaan slapen. Daar is ook nog wel een keer overheen te komen lijkt me.

  Ik woon zelf in het centrum en ik heb er echt niets van gemerkt. Komende week begint de kermis weer en ook daar heb ik nog nooit last van gehad (Nieuwstraat). Om 12 uur ’s avonds is het altijd direct rustig. Uiteraard zal hier ook wel weer over geklaagd worden. Ik ben in ieder geval benieuwd hoeveel klagers er in de Stentor aan het woord komen.


  ⚠️ Meld

 27. Wat is dan precies niet normaal appegielle? Beschrijf het woord normaal dan eens? Ik weet zeker dat we het daarover niet eens zullen zijn. Normaal is een aftreksel van het woord norm en normen zijn voor iedereen verschillend….

  Verder vind ik het goed om te leze dat de discussie leeft. Zoals ik al eerder aangegeven heb, ben ik op zoek naar een vorm om hier op een positieve manier op te komen voor de belangen van muzikaal Zwolle. Oplossingsgericht, maar wel beredenerend vanuit de kant van het festival. Overigens denk ik dat er iets in het leven geroepen kan worden, waarin belangen voor voorzieningen op allerlei gebied verdedigd kunnen worden, vanuit de behoefte van geïnteresseerden.
  Laten we wel wezen, de gemeente heeft nu vaak 2 partijen 1. de organisatie van iets (kan ook een disco zijn) en 2. mensen die erop tegen zijn.
  Mensen die erop tegen zijn zullen de gemeente op het hart drukken dat er niet naar het volk geluisterd wordt als zij wel naar de organisaties luisteren.
  Maar het volk heeft ook een andere stem, door deze steevast naar voren te halen, zet je de klagende burgers op een heel ander voetstuk. Ze hadden de stem van het volk (omdat zij de enige betrokken burgers waren), maar worden dan een groep mensen die ergens op tegen zijn. Dit geeft hen minder macht en een meer passende positie binnen het geheel…


  ⚠️ Meld

 28. we zijn het volgens mij in de basis zowiezo aardig met elkaar eens Edwin… 😉 aanpak verschilt, maar de aanleiding is toch aardige hetzelfde 🙂


  ⚠️ Meld

 29. Klopt ik ben meer van gelijk knallen met die handel 😉 en hoe meer mensen zich ermee bemoeien dat is het beste en tevens het mooie van hyves daarom kan ook iedereen alles toevoegen en niet alleen beheerder. Zo kunnen we op goede bruikbare ideeen komen 🙂 Om te zorgen dat mensen die veel plezier aan een evenement beleven ook een stem te geven. Dat is de opzet maar meer dan 100 leden al, dus we gaan de goede kant op en mensen nodigen vrienden uit en staan er nog minimaal 600 in de wacht 😉


  ⚠️ Meld

 30. goed initiatief… ik woon aan het wezenlandenpark… met mn raam en balkondeur dicht viel het allemaal best mee… Zeker omdat ze om 10 uur het geluid al dicht draaiden…


  ⚠️ Meld

 31. Tegengeluid
  Jammer dat klagers nu zo gauw worden afgedaan als zeikerds. Ik vraag me af wat patiënten in het ziekenhuis De Weezenlanden ervan gevonden hebben. Zou daar wel rekening mee gehouden zijn? Voor de rest ben ik van mening dat als deze hoeveelheid decibellen moet kunnen, volgens de gemeente, zij, de gemeente, nooit meer iets kan zeggen over welke vorm van geluidsbeperking dan ook.


  ⚠️ Meld

 32. mensen die dat lawaai aan willen horen moeten maar samenkomen in bijvoorbeeld de betonbak aan de ceintuurbaan. liefst nog een dak erop en doe maar zo hard als het kan. geef mij als hard werkende burger (zonder subsidie) mijn zondagsrust. fijn dat de meesten van de lawaai fans kunnen blijven liggen maandagsmorgens maar onder andere ik heb jullie weer op de bagagedrager


  ⚠️ Meld

 33. Ja zeikerds zijn het ja ,je kan wel moeilijke benamingen ervoor zoeken maar ik noem het gewoon op me eigen manier en volgens mij is het een woord wat wel vaker in Zwolle word gebruikt 😉


  ⚠️ Meld

 34. fijn dat de meesten van de lawaai fans kunnen blijven liggen maandagsmorgens

  Gast dit slaat totaal nergens op en trouwens veel hardwerkende burgers vinden dit een manier van ontspannen, wist je dat rondje Zwolle een mooi rondje is zou het eens proberen opdat soort dagen. Kan je misschien ook een leren ontspannen 😮

  mensen die dat lawaai aan willen horen moeten maar samenkomen in bijvoorbeeld de betonbak aan de ceintuurbaan. liefst nog een dak erop en doe maar zo hard als het kan.

  Of dat handje vol mensen die er last heeft van het plezier van duizenden andere kunnen jullie elkaar lekker gaan irriteren 😀


  ⚠️ Meld

 35. alle zeikerds die last hebben van evenementen….

  Ga in nieuwleusen wonen of staphorst of andere kleine dorpjes!
  Waneer word zwolle nou eens een stad?

  En stad = gewoon veel herrie en lawaai en wat weet men dondersgoed
  gezeik altijd… is er eens wat te doen dan zitten er wel wat mensen te janken..

  Ik hoop dat gemeente nu gewoon doorzet gewoon meer te doen in zwolle


  ⚠️ Meld

 36. Status nieuwe IJsselhallen ?
  Is er al iets meer bekend over die bouwplannen in de omgeving van de ABNAMRO Toren / meubelboulevard ?
  Vorig jaar werd er medegedeeld dat hier een groot project van start gaat (nieuw station, horeca, kantoren, winkels en….nieuwe ijsselhallen).

  Echter nooit meer wat van vernomen !


  ⚠️ Meld

 37. geschreven door appegiele, op 6 augustus 2008 om 00:27

  mensen die dat lawaai aan willen horen moeten maar samenkomen in bijvoorbeeld de betonbak aan de ceintuurbaan. liefst nog een dak erop en doe maar zo hard als het kan. geef mij als hard werkende burger (zonder subsidie) mijn zondagsrust. fijn dat de meesten van de lawaai fans kunnen blijven liggen maandagsmorgens maar onder andere ik heb jullie weer op de bagagedrager

  Ik ben ook een hard werkende burger zonder subsidie. Het is zelfs zo erg, dat ik op zondag (omdat ik er doordeweek door mijn werk niet aan toekom) nog aan het klussen ben. Moet dat ook maar verboden worden dan? Misschien hebben de buren daar wel last van.
  Geef mensen gewoon hun plezier. En geef ze de mogelijkheid te kiezen voor zo’n gratis feestje. Niet gaan zeuren, dat je niet weggejaagd wil worden uit de stad, want het is andersom. Mensen die daar in de buurt wonen hebben er voor gekozen om in de stad te wonen….daar horen dit soort dingen bij.


  ⚠️ Meld

 38. Potverdorie Gezellig, met die feestmetro heb je wel een bijzonder goed punt 😉
  @ Ghehe, Appe zit de boel op te naaien 😀
  Prima verwoord, denk dat je binnenkort ook wel in benevelde toestand door D’66 wordt aangeklampt 😉
  @ Edwin, al wat van De Stentor gehoord? Of laten ze alleen de klagers aan het woord? iets dat indruist tegen alle journalistieke normen.

  Groeten, een hardwerkende burger.


  ⚠️ Meld

 39. Oh jee, het woordje hardwerkende burger is gevallen….Het kan inderdaad niet anders of appegielle is niet serieus…Ik neem aan dat je ook het inzicht heeft dat je niet de enige is die hard werkt.
  De zondagsrust geven we al 51 dagen per jaar, ik denk dat als het een eerlijke geven en nemen kwestie wordt dat de zondag 26 dagen voor de rustgenieters is en de andere 26 voor degenen die dat niet willen. Ik dacht dat de 51-1 situatuie eigenlijk wel een hele gunstige was voor appegielle, maar you want it all, kennelijk.. 😀 (voor de bijbelgebondenen onder ons, delen is een van jullie speerpunten toch?)


  ⚠️ Meld

 40. Vanuit Berkum was alleen de bas te horen.
  Toen ik naar het geluid toe reed bleek dat ook op het terrein alleen maar bas te horen was…. Niet mijn muziek. persoonlijk vind ik het pokkeherrie >:( Maar voor iedereen moet er een feestje kunnen zijn in Zwolle. En op zondagmiddag heb ik er weinig last van.
  leven en laten leven.
  8)


  ⚠️ Meld

 41. Plantje ik heb geen enkel last van lawaai hoor er hinder mij daar niks mee maar het is niet zo dat je kunt zeggen had je maar niet in de stad moeten gaan wonen.Er zijn ook mensen bij die hier in de stad geboren zijn en die plotseling dat lawaai waar ze last van hebben naast zich hebben gekregen en die kun je dan niet dwingen de stad uit te gaan voor rust.


  ⚠️ Meld

 42. Het gaat niet om geluid, het gaat om het recht van de sterkste of in dit geval de rijksten. DSAT ging weg want er kon geen 125.000 euro gemist worden, librije krijgt 2 ton (en hoe!) terwijl er nog geen vergunningen waren. Een stadion vol van fraude kromme afspraken en prijzen staat er terwijl de gewone burger er niet eens overal mag zitten. Geef het volk brood en spelen. Het brood is steeds moeilijker te verdienen en nu het spel ook nog onmogelijk maken?? Ik snap dat trillende kopjes moeilijk zijn om uit te drinken, maar jeez 1 dag!!


  ⚠️ Meld

 43. Vanuit mijn huis kijk ik uit op het Wezenlandenpark ik heb een gezin met een dochter van twee en een vrouw die 24 weken zwanger is.
  Mijn dochter van twee doet haar middagslaapje nog rond een uur of één, half twee.
  Dit was ongeveer de tijd dat het feest begon, het geluid was goed hoorbaar en de ramen trilden gezellig mee op de beats.
  Maar mijn dochter en mijn vrouw hebben rustig tot half vijf doorgeslapen en nergens last van gehad.
  Ik daarintegen werd erg zenuwachtig want het klonk erg gezellig in het WezenlandenPark en om half vijf heb ik dan eindelijk aanstalde gemaakt om het feest te bezoeken.
  Ik kan niet anders zeggen dan dat de zweer goed was en de muziek en het bier lekkere, leuk om te zien was dat gezinnetjes met kinderen aanwezig waren die gezellig op de muziek meedansten.
  (Ook mijn dochter moest met papa naar de muziek kijken)

  De gemiddelde leeftijd van mijn buren zijn de 65 gepasseerd met heb ik het ook gehad over het dance feest en andere festivallen die in het wezenlandenpark hebben plaatsgevonden ondanks dat ze niet gecharmeerd zijn van de muziek hebben ze er geen problemen mee als het maar niet later word dan een uur of twaalf) 24:00 uur

  Om 22:00 was het afgelopen en volgens mij ook geen minuut laten, ik vindt het dan ook altijd weer teleurstellen dat er mensen zijn die dan weer moet klagen ondanks dat de eindtijd best christelijk was.
  Misschien is het een idee voor de klagers om uit te gaan kijken naar een woning die ver buiten de stad ligt en waar je kunt genieten van de rust.  ⚠️ Meld

 44. “Holle vaten klinken het luidst”.
  “De dictatuur van het proletariaat”.

  De elite is doodstil, en laat zich niet meer horen .
  We scheuren door het culminatiepunt van het intellectueel relativisme,
  met succes doorgegeven aan de massa die er niet mee om kan gaan.

  Ambtenaren lopen verweest rond met decibelmeters…

  Zeker, deze tijd van ongebreidelde ruimte aan geluidsterreur en absolute wansmaak gepresenteerd door nep-kunstenaars, zal ook weer zijn Waterloo kennen en halfweg de 21ste eeuw zitten we weer in het Vondelpark met bloemtjes in het haar, omringd door de lieflijke klanken van de sitar.  ⚠️ Meld

 45. Zorro, als je mensen probeert af te troeven door te moeilijke woorden te gebruiken kan ik je dit vertellen. Het getuigd pas echt van intelligentie wanneer je jezelf uit kan drukken op een manier, aangepast op de mensen waarmee je praat.

  Even over de inhoud: je noemt geen enkel argument. Je kakelt maar loze kreten, zonder duidelijke samenhang. Daarnaast vergeet je in al je intellectuele vermogen dat muzikale voorkeur een kwestie van smaak en interpretatie is, en dus geen vaststaand feit, zoals jij hier doet voorkomen.


  ⚠️ Meld

 46. De gemeente Zwolle geeft veel geld uit en verleent makkelijk toestemming (de spinnerij staat al maar er was nog geen vergunning, oeps en de volgende dag was ie er, hoe lang moet jij wachten op je vergunning voor je schuurtje?)aan zaken als librije, waar vele zwollenaren nooit zullen eten omdat het niet te betalen is, maar niet aan een festival als de stad als theater, waar elke zwollenaar naar toe kon. De gratis festivals zijn een groot succes gelukkig. Maar nu gaan mensen als zorro roepen dat het volk wint. Het volk heeft nog nooit gewonnen, want de elite bepaalt.( een deel van het stadion is niet toegankelijk voor gewone zwollenaren) Hier in nederland geldt blijkbaar; wie het meest belasting betaalt heeft de grootste stem. Ik dacht dat het altijd ging om meeste stemmen gelden, zoals in een democratie?
  Dus afdwingen dat de gratis festivals blijven en het aantal db’s want voor je het weet moet je een koptelefoon op tijdens een feestje
  De decibellen voor festivals zijn al serieus omlaag geschroefd de afgelopen jaren, ik meen te herinneren dat het ooit 105 db was.
  Brood en spelen is een oud gezegde van de elite dat zoveel betekent als geef de gewone mens werk en spel dan hebben ze geen tijd om te zeuren zodat wij onze gang kunnen gaan (vrije interpretatie ;D)


  ⚠️ Meld

 47. De site van Edwin heeft momenteel meer dan 200 leden.
  Als ik zo het stukje van Jeffrey lees, zijn er in zijn omgeving weinig mensen die last hadden van de muziek.
  Ik zelf reed er om 23.00 uur langs en het was doodstil.
  Ik begrijp de problemen rondom de ‘herrie’ dan ook niet, iedereen kon gewoon op tijd zijn bed in.
  Het was erg gezellig geweest zo te horen en te lezen, jammer dat er gezeur van gekomen is.
  Als deze ‘klagende’ mensen nu gestoord worden tijdens hun slaap, zou ik mij er nog iets bij voor kunnen stellen.
  Dit komt niet wekelijks voor, mensen maak er niet zo’n punt van, gun een ieder zijn plezier.
  Maar goed ik ken ze ook de klagers, die gelijk bij je aan de deur staan als je gezellig een feestje achter huis hebt.
  En dan maakt het niet uit dat dat feestje maar eens per jaar is en er alleen nog maar gesproken en gelachen wordt, zonder luide muziek.
  Sommigen hebben overal last van.
  In deze omgeving zitten we nu eenmaal dicht op elkaar, dus het is een beetje geven en nemen en proberen een beetje tolerant te zijn.
  voor de mensen die absolute rust willen in Zweden zijn de huizen nog erg goedkoop 😉


  ⚠️ Meld

 48. @Be: 😀 😀 alleen de eerste twee regels waren voor jou bedoeld, de rest niet. De rest was gewoon mijn mening over het geklaag overal over!


  ⚠️ Meld

 49. @tegengeluid: ik ben zelf zondagavond om zeven uur nog in de Weezenlanden geweest,(op 6 hoog met het raam open) ik heb daarbinnen niets gehoord van het festival.


  ⚠️ Meld

 50. Net opname gehad van radio-oost om commentaar te geven over de hyves dit word morgenochtend uitgezonden en word daarna ook op de hyves gezet 🙂

  Beter dat het tegengeluid ook aandacht krijgt 😀


  ⚠️ Meld

 51. Klopt en ze vroegen als ik de beheerder was en antwoord wou geven prima toch, het kan wel beetje hakkie takkie overkomen maar denk dat de boodschap wel duidelijk is 😀


  ⚠️ Meld

 52. Haha, ja boeien toch, het is een initiatief vanuit de ‘burger’, die hoeven geen professionele radiostem te hebben…..check je hyvesberichten trouwens even 😉


  ⚠️ Meld

 53. Overigens, het park Wezenlanden is een festivalterrein, festivals kunnen dus heel moeilijk verboden worden, wel kunnen ze de regels zo aanscherpen dat het voor de organisatie onaantrekkelijker wordt. Dus dikke middelvinger naar die Db-meters! (sorry, wilde even rebels uit de hoek komen, meen het wel :D)


  ⚠️ Meld

 54. Klasse Edwin, een andere Edwin is je al voorgegaan als radio-held. Als onderdeel van het journaal of zo, weet je ook hoe laat? We kunnen het in elk geval naluisteren dus.


  ⚠️ Meld

 55. Kan ook werkelijk geen dag hier het weblog weer overslaan, of er wordt weer vreselijk gedramd door enkele beroepszeikerds.
  Sjongejonge. Ik ben zelf ook op het festival geweest. Kon er in Zuid helemaal niets van horen en al fietsende richting het park door assendorp ook niets gehoord. Vroeg mij ook af of het wel juist in mijn agenda stond 😉
  Maar ik zou d beroepsklagers dan ook willen verzoeken in één of ander gehucht hun heil te zoeken ipv van de stad waar je iets dergelijks kan verwachten.
  In het centrum moet je niet wonen, teveel lawaai. Daar rondomheen ook niet- er mocht eens een festival zijn kan je niet meer slapen omdat je je zo opwindt over het festival.
  En natuurlijk moet je ook niet in Zuid zijn, want daar heeft onlangs een paar jochies uit ’t Harde geprobeerd een prullenbak te slopen.
  Aaarcccchhhhhhhh – wat een verschrikkelijke stad moet Zwolle toch zijn. Wat doen “we” hier eigenlijk?


  ⚠️ Meld

 56. @kruimeltje, je bent het dus met mij eens 😉

  Voor alle mensen ik ben wel degelijk blij dat er eindelijk meer te doen is (ook al is het mijn smaak niet), maar waar ik woon hoor ik ook vaak wat, dan denk ik ó dat is dat, Iedereen moet niet vergeten de last komt niet van de festivals want het meer door de wind, als de wind namelijk naar Zuid gericht is dan hoor ik ook de kermis, van het festival zondag heb ik totaal niets gehoord.

  Het is ook wat je wilt horen, maar wil je het niet horen dan hoor je het niet


  ⚠️ Meld

 57. Haha, Jeffrey van D66 heeft zich ook gemeld.
  Zie je Dick, je wilde toch meer Zwolsche politici op Weblog Zwolle?
  Gewoon zeggen dat je lid wilt worden, maar dan met de voorwaarde dat ze zich vaker op dit weblog laten zien. 😛 ;D

  Nou ja, beloofd is beloofd en ik zal mijn belofte ook zeker houden. 😉


  ⚠️ Meld

 58. Jeffrey komt voortdurend virtuele flyers uitdelen 😀 Volgens mij heeft hij aandelen in dat café ;D Maar hij lijkt mij wel een geschikte kerel. Ook inhoudelijke reacties van Jeffrey?
  Ach jij wilde toch al lid van die club worden, toch? Gretha was vandaag ook erg lief voor Jeffrey 😮

  Denk dat John en Marthijn nog op vakantie zijn. En die aan de provincie Overijssel doorgespeelde bomenkap-vraag ligt ook nog bij een raadslid. Beloven interessante tijde te worden.


  ⚠️ Meld

 59. kan er niet elke zondag een festival komen ? mijn schoonouders komen dan altijd op bezoek en zijn niet weg te branden maar die waren afgelopen zondag na 10 minuten alweer weg. wat een takkeherrie was het enige dat mijn schoonvader me zei toen die wegging.


  ⚠️ Meld

 60. D66 ook weer van de partij op dit forum ? Zal Jan J. dit forum ook lezen ? Misschien kan hij Alexander P. uitnodigen als gastcolumnist.

  GEZELLIG IN ZWOLLE ;D ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 61. Wat een gezeik om niets toch iedere keer. Die ene keer in de zoveel tijd dat er een popevenement is in de stad. Dan ga je toch een dagje uit of zo…. Maar uh…. Ook hier in Stadshagen was het goed te horen, maar dat was met het Bevrijdingsfestival ook! Geen probleem wat mij betreft. Ook dat hoort bij een grote stad! ;D


  ⚠️ Meld

 62. Steeds maar die reacties van mensen die niks gehoord hebben en anderen juist wel…

  De wind stond pal uit het zuiden, dat houdt dus in, dat het geluid zich het beste verspreidde richting het noorden. Richting Dieze dus! Dan zal het geluid ook te horen zijn geweest in delen van de Wipstrik , de binnenstad en de Aa Landen.

  Zo, en nu niet meer zeuren!


  ⚠️ Meld

 63. @ Edwin; is je bijdrage al op RTV Oost geweest? Heb de zender onderweg aangehad, was wel een beproeving. Vlak voor mijn bestemming (op 30-35 minuten) vervaagde de ontvangst. Het leek of Willem Ruis weer te horen was.


  ⚠️ Meld

 64. Heej Dick ze hebben echt een super klein fragment gebruikt ze hebben het even snel in het regionieuws gepropt. Op de hyves staat een link naar het fragment. 🙂


  ⚠️ Meld

 65. Zwolle profileert zich als een stad maar is in feite maar een dorp. Een paar evenementen en half Zwolle heeft weer kritiek. Voor mij volgend jaar weer en als tip misschien een megadancefestijn hierheen halen. Wythemerplas zou daarbij een goede alternatieve locatie zijn, tevens voor meerdere muziek stijlen. Zwolle moet nog meer op de kaart gezet worden. Zelfs nog goed voor de binnestedelijke economie 😉


  ⚠️ Meld

 66. hoezo
  Ik ga me niet uitlaten over wie wel en wie niet gelijk heeft. Ik heb niets met die muziek. Anderen wel. Ik weet ook niet precies welke overlast men ondervonden heeft, ik was er niet bij.
  Wat me wel opvalt is dat begrippen als acceptatie en tolerantie erg eenzijdig gebruikt worden.
  Ik vind dat er festivals gehouden moeten kunnen worden. Die voorzien in een grote behoefte, dat is wel duidelijk. Ik vind ook dat er moet worden nagedacht over de manier waarop je om moet gaan met de overlast die een festival kan hebben voor de directe omgeving.
  Dat doe je niet af met deze mensen zeikerds te noemen. Dat getuigt niet van tolerantie en van acceptatie (de andere kant op).
  Ik geloof veel meer in het vooraf afspraken maken over wat er gedaan kan worden aan het voorkomen van de overlast.
  Ik heb dan een paar vragen:
  – waar komt de grens van 85 Db vandaan? Wie heeft dat ooit bepaald en hoe hard klinkt dat eigenlijk?
  – waar komt de meeste last vandaan: van het geluidsniveau op zich of van de bassen die het trillen veroorzaken? Als dat laatste het geval is, zijn daarover dan ook afspraken gemaakt?
  Als je afspraken weet te maken dan zal er meer begrip zijn bij de direct omwonenden. Zij hebben dan het gevoel dat ze betrokken zijn geweest bij de voorbereidingen.
  De grootste frustratie zit ‘em volgens mij in het feit dat deze mensen het resultaat over zich heen moeten laten komen zonder dat ze er wat aan (hebben) kunnen doen.
  Mijn oplossing is dus: zet je niet tegen elkaar af (via allerlei websites) maar probeer er achter te komen wat je kunt doen (zonder de kwaliteit van het festival geweld aan te doen) om het dragelijker te maken voor de directe omgeving.

  O ja, Dick. Ik ben niet met vakantie, maar mijn kijken op weblog Zwolle heeft een andere frequentie dan van jou. Stel je voor dat we allemaal net zo vaak kijken en schrijven! 😀


  ⚠️ Meld

 67. Bedankt voor je compliment John, tot slot. Fantastische mensen zorgen er voor dat het elke keer weer de moeite waard is om hier een bezoekje te brengen. Als het dan gezellig is blijf je hangen he. Ach en als je ergens op visite bent moet je ook even je sporen achterlaten he 😉

  Bij je 2-zijdige verhaal past ook het woord “inlevingsvermogen” prima. Dat het jou daar niet aan ontbreekt was me al vaker opgevallen.

  John, doen jullie ook mee aan de waterschapsverkiezingen bij WGS? Heb daar een berichtje over op het Algemene Log gezet.


  ⚠️ Meld

 68. John, ik ben het daarin met je eesn, maar wanneer er een ’tegen-comité’ ontstaat moet de balans wel opgemaakt worden door een ‘voor-comité’ om tot afspraken en oplossingen te komen. Dat is wat we willen, eerst de balans opmaken en dan gewoon de koppen bij elkaar met wederzijds respect.

  Neemt niet weg dat, en ik gaf het al eerder aan bij de discoboot, Zwolle heel makkelijk klaagt. Om in Edwins woorden te spreken, deze klagers krijgen veel aandacht in Zwolle en het lijkt me goed dat zij dioe aandacht zullen moeten delen met mensen die opkomen voor datgene waarover geklaagd wordt 😉


  ⚠️ Meld

 69. voor en tegen, een middenweg?
  Beste Mensen,

  Ik ben in jullie ogen misschien een zeikerd. Ik wil graag uitleggen waarom ik klaag over het festival. Dan kan de discussie dieper worden gevoerd dan voor en tegen.
  Ik woon niet dicht bij de binnenstad. Hierdoor hoorde ik alleen de bas tonen. Na een tijdje was ik deze toch wel zat. Dat Zwolle eindelijk festivals organiseert vindt ik super en dat meen ik. Ik denk dat het beter is om met iedereen samen (de voors en de tegens) een oplossing te verzinnen om deze festivals wel door te kunnen laten gaan zonder dat er zoveel overlast wordt veroorzaakt.
  ik wil graag 2 vragen stellen.
  1. hoe komt het dat ik het geluid van bevrijdingsfestival, waar ook dance muziek wordt gedraaid, nooit hoor en dit zeer goed hoorde.
  2. zijn er geen andere locaties die minder centraal liggen waardoor minder mensen er last van hebben, denk bv aan de Wijthemer plas.

  MVG
  Mirjam


  ⚠️ Meld

 70. Mirjam,komen wij eindelijk een beetje van het dorpse los,ga jij zeuren over de bas.
  Dan kunt u beter ergens op een hutje gaan wonen op de hei,geluid hoort bij een stad,die wilt door groeien.
  Laten wij blij zijn met deze festivals en hopen op meer,het is toch een prachtige locatie,voor dit soort evenementen.
  En voor die paar azijnpissers,ga zelf eens kijken of koop oordopjes.  ⚠️ Meld

 71. @Mirjam

  1: Zeer waarschijnlijk vanwege de windrichting.

  2: Juist de centrale ligging is een groot pluspunt in deze. Wanneer het verplaatst zou gaan worden naar bijv. de Wythemerplas krijg je grotere logistieke problemen te verhelpen. Nu kunnen vele mensen een korte wandeling van station naar festivallocatie maken en anders zou men kunnen gaan denken aan een tijdelijke NS-halte in Herfte. Maar dat zal weer veel geld en overleg gaan kosten.

  Ander pluspunt voor Zwolsche ondernemers is de stroom bezoekers die naar/van WZLpark een bezoek aan onze prachtige binnenstad afleggen.


  ⚠️ Meld

 72. Ik denk dat het beter is om met iedereen samen (de voors en de tegens) een oplossing te verzinnen om deze festivals wel door te kunnen laten gaan zonder dat er zoveel overlast wordt veroorzaakt.
  Ho ho, voor we daar over gaan discusieren lijkt het me verstandig om eerst te bepalen hoeveel mensen dit daadwerkelijk als teveel overlast ervaren. Met jou insteek heb je al afgedekt dat er ?berhaupt ‘zoveel overlast’ is. Hele geniepige en verkeerde insteek.

  1. hoe komt het dat ik het geluid van bevrijdingsfestival, waar ook dance muziek wordt gedraaid, nooit hoor en dit zeer goed hoorde.
  ZEER waarschijnlijk de windrichting

  2. zijn er geen andere locaties die minder centraal liggen waardoor minder mensen er last van hebben, denk bv aan de Wijthemer plas.
  Nee die zijn er niet. Dit soort festivals, waarmee de stad zich wil profileren op regionaal en landelijk niveau dienen ten aller tijden centraal plaats te vinden. Anders schiet je het doel voorbij. Daarbij is de afstand station-park nog redelijk te doen lopend. Dat geldt niet voor een Wijthemer plas. De locatie Wezenlanden park is niet zo maar 123 tot besloten. Centraal, makkelijk toegankelijk, groot, dicht bij OV en binnenstad en multifunctioneel.


  ⚠️ Meld

 73. Beste Dolf,
  Ik wil mij best verlagen tot jou soort discussie maar dan lossen we volgens mij niets op.
  De reactie van Larry, daar kan ik iets mee.
  Ik speel discussies liever niet op de persoon maar als mensen zulke reacties geven dan kan ik niet anders dan toch te reageren.
  Ik snap dat een aantal van jullie willen dat iedereen die last had van de muziek in een hutje op de hei gaat wonen. Ik denk dat dit soort uitspraken en reacties niets oplossen. Deze oplossingen zijn niet realistisch. Om een grote en groeiende stad te worden betekent dat er veel verschillende mensen wonen. Jongeren,jonge gezinnen, bejaarden, dance liefhebbers en mensen die liever naar iets anders luisteren. Daarom zie ik het als noodzakelijk om met elkaar tot een oplossing te komen.
  We wonen allemaal samen in Zwolle en maken deze stad zoals hij is. Laten we dan niet vervallen tot het elkaar verwensen naar een hutje op de hei.

  MVG

  Mirjam

  ps Als alle “zeikerds” in een hutje op de hei gaan wonen, wordt dat dan Zwolle 2 😀


  ⚠️ Meld

 74. Wat betreft de site http://tegenzeikerdszwolle.hyves.nl/:

  Ten eerste: Als ik me al zou willen aanmelden dan zou dat niet kunnen omdat ik niets te maken wil hebben met deze spamverspreidende site.

  Ten tweede: De site begint met

  Deze hyve is speciaal opgericht tegen de mensen die altijd last hebben van een festival wat wordt georganiseerd in Zwolle.

  Dit vind ik niet eerlijk. Het is al erg genoeg dat deze mensen er last van hebben en wordt er ook nog eens een site tegen hen in het leven geroepen >:(

  Dit zal nooit iets oplossen. Je doet iets met mensen (da’s gezellig!) en niet tegen mensen.

  In het klein werkt het alsvolgt: Je bent van plan een feestje te houden, waarbij het risico bestaat dat er geluidsoverlast bij de buren ontstaat. Je buren komen dan midden in de nacht ‘zeiken’ of het geluid iets zachter kan. Om dit te voorkomen nodig je dan de buren ook uit. Of ze komen of niet maakt niet uit, maar je krijgt geen gezeik omdat het gebaar gemaakt is.

  In het groot moet dit dan ook mogelijk zijn 🙂

  Ik heb begrepen dat het maar om weinig mensen gaat. Dan helpt het al als er voorafgaand aan het festival iemand bij die mensen langs gaat om te vertellen wat er aan komt en om begrip te vragen. Waarschijnlijk is het dan al opgelost en hoeft er niemand meer tegen iets of iemand te zijn. 😉


  ⚠️ Meld

 75. Mirjam(verlagen tot mijn soort discussies)sneu dat je het zo wilt noemen.
  U lijkt mij het type vrouw,dat alles wat voor industrie,zakelijk,grote stad, verafschuwt.
  Alles moet wijken voor een paar (zeikerds) die last hebben van een beetje bas.
  Elk mens weet dat zoiets verschilt bij weer en wind,wees blij dat hier weer wat te doen is .
  Dat Zwolle weer de parel van het oosten wordt,een grote stad met veel werk gelegenheid.
  Alles groet mee,de plaatselijke fc,groete bedrijven vestigen ze in Zwolle,etc etc.
  Mensen moeten ook groeien en weten dat verandering van spijs doet eten.


  ⚠️ Meld

 76. @larry, @mirjam, als de discussie zo gevoerd kan worden is het voor een ieder afzonderlijk en de stad in geheel beter

  en

  Inderdaad de oorzaak van het ver kunnen horen wordt bijna altijd veroorzaakt door de wind

  Zoals ik al eerder heb gezegd, het is vaak ook zo wat je wilt horen, je kunt dan gaan lopen klagen maar je kunt ook denken er is een festival (dus oorzaak bekend) en verder gaan waar je mee bezig bent.

  @John van Boven, de 85 db is vastgesteld door de gemeente in het evenementenbeleid, er is alleen wel een verschil in met versterking of zonder 😛 😛 😛 😛


  ⚠️ Meld

 77. positief denken
  Ik treed dus niet in de discussie over wel of niet. De “zeikerds” al dan niet gelijk geven.
  Voor mij is e vraag belangrijk: wat kan er allemaal gedaan worden om de overlast zo gering mogelijk te houden.
  (dus niet: wel of niet een volgende keer weer).
  Ik ben geen deskundige. Is het mogelijk om het podium en de speakers zo op te stellen dat de minste last wordt ondervonden door de buurt? Welicht op basis van de weersverwachting ten aanzien van de windrichting. Je laat dan in ieder geval zien dat je zo veel als mogelijk is rekening wilt houden met de omwonenden. Als de wind dan toch anders is dan hebben we met z’n alen pech gehad. Dat is net zo iets als de buren uitnodigen voor je partijtje (zie hierboven).

  Ghehe, ik hoop echt da


  ⚠️ Meld

 78. @Dolf: Mirjam had gewoon gelijk. Ik had ook geen idee wat je zou willen bereiken door mensen te verwijzen naar een hutje op de hei.
  Je tweede reactie was inhoudelijk al iets beter hoewel ik er nog niet alles van begreep.
  Een tip: Type een spatie na een komma, dan wordt het geheel veel leesbaarder.


  ⚠️ Meld

 79. Een decibel norm en christelijke tijden zijn al dingen om mensen gemoed te komen. Geef ze een vinger en ze willen gelijk de hele hand want dat is het geval!


  ⚠️ Meld

 80. Zwolle is in the house!
  Ik behoor niet tot de doelgroep van citymoves, ben 45 jaar en woon in de Binnenstad. Ik heb genoten van de decibellen! Prachtig zo’n feest in de stad. Hoop dat degenen die er waren ook een topdag hebben gehad. Vind het jammer dat er altijd mensen zijn, die klagen.


  ⚠️ Meld

 81. geschreven door bernard, op 7 augustus 2008 om 14:53
  Dit vind ik niet eerlijk. Het is al erg genoeg dat deze mensen er last van hebben en wordt er ook nog eens een site tegen hen in het leven geroepen

  Dit zal nooit iets oplossen. Je doet iets met mensen (da’s gezellig!) en niet tegen mensen.

  Dat is nou net het probleem: er wordt voor tienduizenden mensen een geweldig leuk feest georganiseerd en dan gaan er steevast weer een paar mensen daarover klagen. Om nu tegenwicht aan die (notoire?) klagers te bieden is Edwin met deze site gestart.
  Met als uiteindelijke doel om een evenwicht te vinden, want nu bestaat de kans dat de klagers, door wél hun stem te laten horen, het kunnen gaan verpesten voor die tienduizenden die genoten hebben.

  En als klagers het recht hebben om hun stem te laten horen, dan hebben de liefhebbers dat evenzo. 😉


  ⚠️ Meld

 82. Volgens mij is alles er sinds maandag wel zo’n beetje over geschreven. We hebben te maken met een festivalterrein dat persé in dat park moest komen. Dit is daarop ingericht en voldoet volgens mij prima. Het beleid mbt evenementen moet ook nog ergens in een nota zijn vastgelegd. De geluidsnormen zijn echt niet zomaar vastgesteld. Lawaaioverlast is subjectief. Als er mensen zijn die klagen over hetgeen ze waarnemen, moeten ze bij de gemeente zijn. Feit is dat er bij elk festival, kermis of wat er ook georganiseerd wordt wel mensen zijn die wat aan te merken hebben. Prima, dat mag in een democratie; maar laat de gemeente de op- en aanmerkingen dan maar objectief beoordelen.


  ⚠️ Meld

 83. Neemt niet weg dat de gemeente best mag horen dat tegenover zo’n 10~20 klagende bewoners nu al ruim 200 niet-klagende bewoners staan. Nog mooier zou zijn als er zo’n 100 bewoners naar de gemeente toe stappen die in de buurt van het park wonen en die niet naar het feest zijn geweest om aan te geven dat zij er geen last van hebben gehad.

  Democratie betekent niet dat 10~20 mensen het voor 10.000 mensen kunnen verneuken, bewust en zonder geweten. Want dat gebeurt hier! En ja, die mag je zeikerds noemen, want dat is het gewoon als je puur en alleen aan je zelf denkt terwijl niet in je opkomt hoeveel mensen er of geen last van hebben of heel veel plezier van hebben.

  Ik ben de discussie hier de hele week ingegaan met een open gedachte, maar nu ben ik het echt zat.

  – Het is aangegeven
  – Het is binnen redelijke tijden
  – Het is binnen de geluidsnormen
  – Het is in overleg gebeurt

  KAPPEN MET ZEIKEN! >:(


  ⚠️ Meld

 84. Bij mij houdt dat op als de gemeente er alles aan doet om er voor te zorgen dat een zo groot mogelijke groep kan genieten zonder daarbij andere mensen tot overlast te zijn, en dat er dan alsnog mensen zijn die vinden dat het niet kan. Dan begint het zeiken.


  ⚠️ Meld

 85. Ik denk dat het woord zeiken gebruikt wordt wanneer men ten onrechte vaak een klaageluid laat horen. Het blijft natuurlijk een negatief woord, maar mensen hebben wel met emoties en gevoel te maken.
  Als een wond gaat jeuken, dan ontsmetten we het met aclohol, dat prikt even.
  Vind overigens de klagers niet per definitie zeikerds….ben het ook weer totaal niet met ze eens, maar dat was denk ik al wel enigzins duidelijk…. 😀
  Ga nog altijd uit van het positieve in de mens…..althans, ik doe mijn best


  ⚠️ Meld

 86. Om even te reageren op de decibellen:
  Als je in een ruimte verkeert waar een geluid geproduceerd wordt van 80 decibel, dan mag je daar 8 uur verblijven zonder risico op gehoorsbeschadiging. Ben je er langer, dan is er kans op gehoorsbeschadiging. Is het geluid 85 decibel, dan mag je er 4 uur verblijven zonder risico op gehoorsbeschadiging, bij 90dB 2 uur etc…
  Bij een festival weet ik niet precies waar de geluidsmeting gedaan wordt: midden op het festivalterrein of juist elders?
  Het klopt dat lagere frequenties (de bastonen) bij een geluidssterkte van 85dB vervelender klinken, dan hogere frequenties op een geluiddsterkte van 85dB.
  Ter vergelijking: onze spraak bevindt zich gemiddeld ergens tussen de 40 en 60 dB. Maar bij 60 dB ben je wel hard aan het spreken, fluisteren zit rond de 20 dB.

  Ben je erg nieuwschierig naar de stand van zaken van je eigen gehoor: bezoek een audicien voor een gehoortest.  ⚠️ Meld

 87. hi hi, geweest…
  Heb wel de beschikking over een audiometer, maar deze ligt op mijn werk waar ik vanwege zwangerschapsverlof pas half december weer aanwezig zal zijn 😛


  ⚠️ Meld

 88. Poll de Stentor
  De Stentor houdt een Poll over wat men denkt over evenementen in het Wezenlanden Park. Op dit moment word de poll veel gevoed door klagers en vaak word zo’n poll gebruikt door een krant als mening van het volk. Het lijkt ons dan ook niet meer dan eerlijk om hier ook actief aan mee te doen om een objectief beeld te scheppen. Het is namelijk niet zo zwart-wit als men stelt. Wij zijn geen voorstanden van overlast, maar vragen begrip als het gaat om een klein aantal evenementen per jaar.

  Dus Zwolle laat je HOREN!

  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/3510859/Bastonen-wekken-wrevel.ece

  =========

  Nou nou, de Stentor gaat hier reclame maken.
  Pikken we dat ?
  😉  ⚠️ Meld

 89. Onzin
  ;D En maar zeuren dat er niks te doen is in Zwolle ;D
  Ik lach iedereen uit en toe. Want er gebeurd eens wat en hupsakeeeee KLACHTEN!
  Hou op man, dan heb je toch flinke muziek in de huiskamer? Dat is een festivalterrein, deal with it.

  Kan degene die het volk daar de woningen geven ook even een gehoortest doen? Zijn we van alle ellende af! 😀
  Of gaan ze dan vanuit Aa-landen zeuren? :-* :-*


  ⚠️ Meld

 90. Ik vind dat sommige mensen die het misschien niet eens zijn met de geproduceerde decibellen op het festival zich ook wel erg snel aangevallen voelen!
  Er zijn mensen die het niet met het festival eens zijn. Zij klimmen in de pen en geven reactie naar de gemeente. Mogelijk risico daarvan is dat duizenden mensen die plezier beleven aan het festival en een NOG grotere groep mensen die géén last zegt te hebben van het festival dit pleziertje moeten missen. En tja…dat beestje moet een naam hebben. Mensen die zó actief bezig zijn het festival uit de wereld proberen te helpen zou ik wel zeikerds durven noemen.

  Maar enkele reacties terug zag ik ook hele constructieve reacties. Op zich is dat natuurlijk erg goed. Ik denk alleen dat met die mensen altijd wel een oplossing gevonden kan worden. Het tegengeluid is meer tegen mensen die in het wilde weg blaten dat het allemaal niet kan op een zondag en dat het zelfs in Dalfsen nog te horen was!

  Goed werk en thumbs up voor de mensen die dit tegengeluid opzetten! Laten we hopen, dat we er verder mee komen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.