Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Aantal coronapatiënten in Isala Zwolle opgelopen naar 79

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verzorgt woensdag in totaal 79 coronapatiënten. Daarvan liggen twintig op de intensive care.

Een groep van 59 ligt op de corona-afdeling, ook wel cohortafdeling genoemd. Het totaal aantal mensen dat in Isala wordt behandeld in verband met coronabesmetting, is sinds dinsdag met dertig toegenomen. Op de intensive care zijn er acht coronapatiënten bij gekomen.

Isala-woordvoerder Gerben Hart zegt tegen Weblog Zwolle: “Bij de spoedeisende hulp, cohortafdelingen en de intensive care is het nu extra druk en is de bezetting uitgebreid. Maar op andere afdelingen is het veel rustiger. De verpleegkundigen op die afdelingen springen nu bij op de drukke afdelingen en worden indien nodig bijgeschoold.”

Het aantal besmette patiënten dat in Isala Zwolle ligt, zegt niks over de verspreiding van het coronavirus onder de bevolking van Zwolle. De patiënten komen uit vele plaatsen, binnen de regio of van ver daarbuiten, zoals uit ziekenhuizen in Brabant. De meeste mensen met de bekende coronaklachten als neusverkoudheid, niezen, keelpijn, lichte hoest en lichte koorts zitten thuis en zieken daar uit.

Isala krijgt veel hartverwarmende reacties van Zwollenaren die graag iets willen betekenen voor het ziekenhuis. Al die spontane aanmeldingen worden zeer gewaardeerd.

Mensen die ook iets willen doen, kunnen meer informatie vinden op: https://www.isala.nl/over-isala/coronavirus-covid-19/ik-wil-graag-helpen/

Artikel delen: