Kermis arriveert in Zwolle

Zwolle – De eerste kermiswagens voor de Zwolse Zomerkermis zijn dinsdagavond in de binnenstad gearriveerd.

Op het Grote Kerkplein kwam de bekende attractie Polyp aan. Op de Grote Markt, naast de Harmonie, werd in een snel tempo de Roll Down in elkaar gezet. Vanaf aanstaande vrijdag 8 augustus is het weer zwieren en zwaaien op de kermis in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. CopyPaste ?
  Ik ben benieuwd wat we dit jaar weer in de aanbieding hebben op de kermis. Zal die blonde muts van die attractie tegenover Bella Napoli (op het GK) weer met haar echomachientje zitten te spelen. Ze is er na 12 jaar nog niet op uitgekeken. 😀

  Het eerste uitkeringsgeld zal er wel weer doorheengejaagd worden op vrijdagmorgen.

  GEZELLIG heeft toch liever iedere week een leuk festival in Park de Weezenlanden dan deze jaarlijkse aftandse toestand. Maar OK, meningen verschillen.


  ⚠️ Meld

 2. vreselijk….herrie, Antillianen, kampsjakies, Marokkanen, zakkenrollers, gokverslaafden, kotsende meisjes, huilende kinderen, ranzige oliebollen, domme simpele Nederlandstalige muziek, zigeuners….enz enz


  ⚠️ Meld

 3. Zwolle heeft wel een paar sjaggerijnige zuurpruimerige inwoners zeg. Gelukkig is internet een mooie uitlaatklep voor deze mensen die waarschijnlijk niet eens tijd hebben buiten de deur te komen omdat ze te druk zijn met zeiken (als ze al naar buiten durven). Leuk kermis! Kan niet wachten ;D


  ⚠️ Meld

 4. Alibi die zeurders hou je toch altijd wel daar ontkom je niet aan waarschijnlijk wat te kort gekomen in hun jeugd en laat ze maar zeuren over een paar dagen hoor je er niks meer over en vind dat niet erg .Erger vind ik de hedendaagse vernielingen en grafitispuiters in de wijken daar hou je altijd zicht op en moet weer opgeknapt worden ,dat vind ik veel erger .Het ontsiert de boel met al die teksten die nergens op slaan ,er zijn ook heel mooie stukken grafiti en laat ze daar een peciale plaats voor aanwijzen zodat het te bewonderen is maar niet op eigendommen van een ander .


  ⚠️ Meld

 5. In het stadion van de FC bijvoorbeeld. Las gister dat Henk Heideveld ook klaar is met zijn portretten met teksten, die daar komen. Benieuwd wanneer, mooi eerbetoon.


  ⚠️ Meld

 6. Van vrijdag 8 augustus t/m zondag 17 augustus kan men weer genieten van de Zwolse Zomerkermis. De kermis in de Zwolse binnenstad heeft ruim 40 attracties en loopt vanaf het Grote Kerkplein, via de Luttekestraat, Grote Markt en Melkmarkt en mondt uit op het Rodetorenplein.

  Deze week wordt de kermiskrant in Zwolle en regio verspreid. Met de kortingsbonnen uit deze krant kan men korting krijgen op de kermis. Naast een aantal nieuwe en spectaculaire attracties zijn er verschillende activiteiten. Hieronder een kort overzicht.

  ?? Vrijdag 8 augustus kermis geopend van 10.00 tot 01.00 uur
  Om 19.00 uur zal burgemeester Henk Jan Meijer op bijzondere wijze de zomerkermis officieel openen.

  ?? Maandag 11 augustus kermis geopend van 12.00 tot 23.00 uur.
  Vandaag is de traditionele Eurodag, speciaal voor mensen met een kleine beurs. Wie niet te duur uit wil zijn, moet vandaag naar de kermis komen. Voor de meeste attracties gelden de hele dag gereduceerde prijzen.

  ?? Dinsdag 12 augustus kermis geopend van 12.00 tot 23.00 uur.

  ?? Woensdag 13 augustus kermis geopend van 12.00 tot 24.00 uur.
  Vandaag staat de kermis in het teken van kinderen. Van 13.00 t/m 17.00 uur kunnen kinderen op de kermis o.a. kennis maken met TV-held Bob de Bouwer. In de avond kan men genieten van het Peperbus Profspektakel. Bekende toppers uit de Tour de France gaan de strijd aan in Zwolle.

  ?? Donderdag 14 augustus kermis geopend van 12.00 tot 24.00 uur.
  Vandaag vindt er een speciale kermismiddag plaats voor gehandicapten en minder validen. Alle kermisexploitanten zullen extra aandacht besteden aan deze doelgroep.

  ?? Vrijdag 15 augustus kermis geopend van 10.00 tot 01.00 uur.
  Vandaag staat de Zwolse binnenstad in het teken van het Stratenfestival. Gezellige muziek verspreid over vele Zwolse pleinen en straten.

  In het weekend kent de kermis de volgende openingstijden: zaterdag 9 en 16 augustus van 10.00 tot 01.00 uur, zondag 10 en 17 augustus van 14.00 tot 23.00 uur.

  Samen maken we de kermis

  De zomerkermis wordt dit jaar georganiseerd door het kermisprojectteam. Daarin nemen vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners deel, samen met de gemeente en politie. Met de kermisexploitanten zijn goede afspraken gemaakt over bijvoorbeeld geluidsniveaus en openingstijden. Voor alle attracties geldt een maximaal geluidsniveau van 75 dB(A). De gemeente zal hier ook actief op toezien. Een groot voordeel van de kermis is dat er voor de stroomvoorziening van de attracties dit jaar gebruik wordt gemaakt van het bestaande elektriciteitsnetwerk. Zo hoeven er geen aggregaten te worden gebruikt. Hierdoor is er geen uitstoot van uitlaatgassen, is er geen extra warmteproductie en is de geluidsproductie beperkt.

  Voor meer informatie over de zomerkermis kunt u terecht op de speciale kermispagina van de gemeente Zwolle op http://www.zomerkermis.zwolle.nl.  ⚠️ Meld

 7. Machtig mooi ook dat Westerveldse bos, maar weet niemand hoe het zit met dat onderzoek dat zou worden gedaan naar de giftige straling van de voormalige vuilnisbelt?

  =========

  We gaan het hier vooral over de KERMIS hebben !


  ⚠️ Meld

 8. Nou ben der vandaag ff wezen kijken.
  Oké het haalt het bij lange na niet bij de kermis van Tilburg (die ook dit jaar weer zeer gezellig was)
  Maar kwa opzet is het best aardig.
  Alleen nu heb je op de melkmarkt nog minder ruimte tijdens straatfestival!!
  Tussen de botsauto’s en de poffertjes kraam zal het wel lekker druk worden vrijdag.

  En het volk wat er vandaag weer hing bij de botsauto’s….
  Volgens mij zijn die dingen bedoelt om te botsen.
  Maar der was weer een flinke groep die zichzelf geweldig vonden, en het daar niet mee eens waren.
  Een ander botsen is leuk en stoer maar werd er tegen hun karretje gebotst moesten die personen toch ff opgezocht worden als ze de attractie verlieten.
  Hoezo sneu volk..
  Jammer dat deze types het zo verpesten.
  Enkele mensen met kinderen hebben gewoon eerder de attractie verlaten vanwege de sfeer.
  En nou heb ik een hekel aan discrimineren, maar het waren dit keer wel de buitenlanders die deze sfeer veroorzaakten.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.