Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Blauwe hemel met zon

Zwolle – Donderdag ziet Zwolle een blauwe hemel met zon boven zich. Op de grond staan de narcissen in volle bloei.

Er zijn waarschijnlijk minder sluierwolken op grote hoogte dan op woensdag. Ook vliegtuigstrepen beginnen zeldzaam te worden, omdat het luchtverkeer nog slechts een fractie is van wat het voorheen was. De wind uit oost tot noordoost neemt in de middag toe tot kracht 3 of 4, een matige wind. Het kwik stijgt na een koude nacht met lichte vorst naar 12 graden in de middag.

Woensdag meldden de weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Diezerpoort mooie maximumtemperaturen van respectievelijk 13,0 en 13,6 graden Celsius. Dat halen we donderdag niet.

Woensdag werd afgesloten met een prachtige zonsondergang, die gekleurd werd door sluierwolken boven de westelijke horizon. Weblog Zwolle-redacteur Nienke Mondria in Stadshagen noemde het een ‘troostlucht’, in deze tijd van slecht coronanieuws.

Het zonnige en droge weer dat we de afgelopen dagen hebben gehad, zou je in zijn geheel troostweer kunnen noemen.

Donderdag blijft het troostweer en vrijdag ook. Vrijdag met als lente-extraatje een hoge temperatuur van misschien wel 15 graden in de stad. Het lijkt erop dat dan behalve sluierwolken ook een enkel stapelwolkje over de stad kan drijven. Het blijft droog.

Zaterdag komen er meer wolken vanuit het noorden opzetten. Die horen bij een koufront, maar het blijft nog droog.

Zondag heeft Zwolle kans op een enkele bui. Bovendien maakt de temperatuur een flinke smak omlaag: slechts een graad of 7 in de middag.

Artikel delen: