Profspektakel haalt de bolletjestrui naar Zwolle

Zwolle – Bernhard Kohl komt woensdag 13 augustus in de bolletjestrui naar het Peperbus Profspektakel in de Zwolse binnenstad. Na Gert Steegmans, Touretappewinnaar op de Champs Elysées in Parijs, is Kohl de tweede èchte grote vedette van het Zwolse profcriterium. Ook de Nederlandse Tourrenners Bram Tankink, Joost Posthuma, Sebastian Langeveld en Steven de Jongh komen op de tweede woensdag van augustus naar het citycentrum van de Overijsselse hoofdstad.

”Bernhard Kohl is een èchte grote vis en daar zijn we heel blij mee,” zegt Jan van Ommen van de organiserende Stichting Sport Evenementen. ”Omdat het de tiende editie is wilden we graag een aansprekende trui uit de Tour de France. Carlos Sastre en/of Oscar Freire zijn om meerdere redenen voor ons niet haalbaar. Bernhard Kohl, de voormalig schoorsteenveger uit Wenen, heeft zich ontpopt als de klimrevelatie van de jongste Tour de France en is héél populair. Vanwege z’n opleiding in het Raboteam spreekt hij ook redelijk Nederlands. Wij zijn heel blij met de komst van de bolletjestrui naar Zwolle.”

Bernhard Kohl rijdt drie criteriums in Nederland. Maandag eindigde hij als derde in Roosendaal en dinsdag moest hij in de spurt in Surhuisterveen z’n meerdere erkennen Erik Zabel. Woensdag 13 augustus is de populaire Oostenrijker in Zwolle te bewonderen.

Het gratis toegankelijke wielerprogramma in de binnenstad, waar dan ook kermis is, begint om 16.15 uur met een MTB streetrace, om 17.00 uur gevolgd door een heel sterk bezet damescriterium. Om 18.45 is er een reclamekaravaan op het parcours. Tourtoppers als onder anderen Kohl en Steegmans worden om 19.15 uur gehuldigd en om 19.30 uur lost burgemeester Henk Jan Meijer het startschot van het tiende Profspektakel.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Gezellig ! De politie zal hem echter wel direct oppakken !!! Daar vraag je dan ook om als je een bolletjestrui draagt en ook nog eens wielrenner van beroep bent.


    ⚠️ Meld

  2. Haha de schoorsteenveger, volgens mij zijn de verslaggevers van de NOS daarmee begonnen, en die beste jongen is er nooit meer vanaf gekomen… ;D

    @gezellig; Hé zo had ik er nog nooit naar gekeken. 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.