Isala Zwolle ziet verdubbeling aantal coronapatiënten sinds dinsdag - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Isala Zwolle ziet verdubbeling aantal coronapatiënten sinds dinsdag

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verpleegt vrijdag 72 mensen die besmet zijn met het coronavirus. Deze bevinden zich op een speciale corona-afdeling.

Daarnaast liggen 27 coronapatiënten op de intensive care. Dit heeft Isala vrijdagmiddag meegedeeld aan Weblog Zwolle. Het aantal patiënten is daarmee verder gestegen naar in totaal 99. Dit is een verdubbeling sinds afgelopen dinsdag.

Woordvoerder Gerben Hart zegt: “Bij de spoedeisende hulp, cohortafdelingen en de intensive care is het nu extra druk en is de bezetting uitgebreid. Het werken op een corona-afdeling is niet makkelijk. Door de beschermende kleding is het warm, en ademen is lastiger door het masker. Maar de sfeer onder collega’s op de afdelingen is goed en er is een enorme gedrevenheid om deze klus met z’n allen te klaren.”

Andere vestigingen van Isala verplegen geen mensen met corona. Alle patiënten die positief zijn getest op corona, worden naar Zwolle gebracht.

Het aantal besmette patiënten in Isala geeft geen beeld van de coronaverspreiding binnen de gemeente Zwolle. De patiënten die in het Isala ziekenhuis liggen, komen niet alleen uit de regio Zwolle, maar bijvoorbeeld ook uit Brabant. De meeste mensen die het virus hebben opgelopen, zitten thuis met milde klachten.

Artikel delen: