Hartverwarmende taferelen aan de Bagijnesingel in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Hartverwarmende taferelen aan de Bagijnesingel in Zwolle

Zwolle – In deze bizarre en uitdagende tijd vond buurtbewoner Lisa Heethaar het tijd voor een fijne opsteker voor haar buren aan de Bagijnesingel in Zwolle.

“Je zit thuis en krijgt door deze periode extra veel creatieve ingevingen. Een 1,5-meter-afstand-vrijdagmiddagborrel voor mijn buren organiseren, dat leek mij wel wat. Ik heb zanger Jilles (The Voice of Zwolle) geappt, de buurt gemaild voor verzoeknummers én klaar-is-kees: het was geregeld.”

Vrijdagmiddag was de Bagijnesingel voor dertig minuten omgeturnd tot het gezelligste openluchtcafé van Zwolle: “De Bagijn”. De buurtbewoners en ook passanten genoten van deze positieve boost. Heethaar: “Het was prachtig om te zien hoe de buurt op gepaste afstand bij elkaar kwam en genoot van het muziek van Jilles. Iedereen bleef voor zijn eigen huis staan, keek vanuit de woonkamer of lag lekker in het gras te genieten van het zonnetje met een wijntje of biertje in de hand. Jong en oud, allemaal blije gezichten. Mijn buurman Martijn appte net: Dit was écht uniek en onvergetelijk! Mooi toch!? En na een half uurtje ging iedereen ook weer naar binnen. Het zijn de kleine dingen die het doen. Goede vitamines!”

Foto's 2
Hartverwarmende taferelen aan de Bagijnesingel in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: