Provinciehuis - Foto: Wouter Steenbergen
Provinciehuis
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Wolken in aantocht, zondag een stuk kouder

Zwolle – Zaterdag is een overgangsdag naar ander weer. ‘s Morgens vroeg merk je daar nog weinig van. Zwolle begint met veel zonneschijn. De wind is matig uit het noordoosten, kracht 3, bij een temperatuur iets boven nul. Tot zover niks bijzonders.

In de loop van de ochtend verandert er iets. Niet schrikken: er verschijnen wolken. Niet die pluizige witte mooi-weer-types die afgelopen week op ijzig grote hoogte de blauwe lucht soms decoreerden, nee, echte waterwolken op slechts een kilometer boven je hoofd. Ze kunnen zomaar voor de zon langs schuiven.

Dat is even wennen. Er valt zaterdag geen neerslag uit. De wind neemt in de middag toe naar kracht 4 uit noordoost tot noord. Het kwik bereikt 12 graden.

De klok. Niet vergeten dat die in de nacht van zaterdag op zondag een uur vooruit moet, want de zomertijd gaat in. Het weer op zondag past echter meer bij wintertijd, wat de temperatuur betreft. Die komt zondagmiddag niet hoger dan 8 graden.

Zondag drijven er wolkenvelden en losse wolken over de stad, maar het blijft overwegend droog. ‘s Middags vermoedelijk de minste wolken en het meeste blauw. De wind gaat er flink tegenaan: uit het noorden tot noordoosten met windkracht 4 tot 5, matig tot vrij krachtig. Dat is te veel wind. Het geeft de gevoelstemperatuur een douw naar beneden. Die komt rond nul graden uit. Onaangenaam koud, hopelijk schaaft de zon de guurste kantjes er een beetje af.

Zondagavond zwakt de wind af en onder een wisselende bewolking gaat het licht vriezen.

Maandag overdag komen er mogelijk maartse buien naar Zwolle: kans op natte sneeuw of hagel. De temperatuur stokt bij 8 graden. In de middag een matige noordenwind.

Komende week lijkt de middagtemperatuur uiteindelijk weer wat op te krabbelen richting 10 graden.

Artikel delen: